Matthäus Passion Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company

Het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company presenteren een vernieuwende uitvoering van de Matthäus-Passion. 
INFORMATIE
Het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company presenteren een vernieuwende uitvoering van de Matthäus-Passion. 

In deze ingekorte, interdisciplinaire voorstelling van Bach’s meesterwerk worden muziek, dans en poppenspel samengesmeed tot een avontuurlijke theatrale voorstelling die zijn weerga niet kent. De uitvoering is in handen van een topcast, met internationale stersopraan Claron McFadden en bariton Rick Zwart. Zij worden begeleid door onder meer de Turkse ney-speler Sinan Arat, een meester op deze traditionele rietfluit, en de fenomenale jonge Syrische dudukspeler Ghaeth Almaghoot. De jonge componist Arjan Linker (2000, voormalig winnaar van de NBE-compositiewedstrijd) maakte de arrangementen.

De bewerking past in een traditie van eigentijdse vertalingen door het NBE: eerder waagde artistiek leider Bart Schneemann zich – met succes – aan ‘heilige huisjes’ als Mozarts Requiem, Figaro en Don Giovanni, Haydns grote oratoria en Mahlers Lied von der Erde. Voor het ‘heilige der heiligen’ de Matthäus-Passion slaat het Nederlands Blazers Ensemble voor de derde keer de handen ineen met poppentovenaar Duda Paiva, met wie het in 2018 de zeer bejubelde voorstelling The Fairy Queen maakte.

Website: Nederlands Blazers Ensemble 

Prijzen

€ 15,00 – € 34,50

WANNEER
Donderdag 28 maart
20:00–21:30

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand