Zoek
Sluit dit zoekvak.

02 jun.

Lezing Hein Klemann: Haarlem! Een geschiedenis

De historicus en columnist geeft ons een overzicht van de Haarlemse stadsgeschiedenis van nul tot nu tijdens de Haarlemweek bij boekhandel De Vries Van Stockum.

Informatie

De historicus en columnist geeft ons een overzicht van de Haarlemse stadsgeschiedenis van nul tot nu tijdens de Haarlemweek bij boekhandel De Vries Van Stockum.

Kom op zondag 2 juni naar De Vries Van Stockum in Haarlem voor een boeiende lezing van auteur en columnist Hein Klemann. Tijdens deze bijeenkomst zal hij vertellen over zijn werk Haarlem!, een compleet en indrukwekkend overzicht van de geschiedenis van deze stad.

Over het boek

Haarlem! – Hein Klemann

Over de geschiedenis van Haarlem is veel geschreven. Tot op heden ontbreekt echter een overzicht. Klemann is hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en dat is in dit boek duidelijk merkbaar. De economische geschiedenis is hier de basis van de stadsgeschiedenis. De plaatselijke geschiedenis is aantrekkelijk voor inwoners, omdat het gaat over de eigen omgeving. In het prachtige historische centrum ligt de geschiedenis als het ware voor het oprapen.

Over de auteur

Hein Klemann is hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij schrijft columns voor het Haarlems Dagblad.

Over de Haarlemweek

Boekhandel De Vries Van Stockum organiseert elk jaar een Haarlemweek. Tijdens deze week krijgen klanten korting op boeken over Haarlem, komen er interessante (Haarlemse) auteurs in de winkel en worden er ook buiten, in de stad, activiteiten georganiseerd voor alle mensen die gewoon heel erg van Haarlem houden en de stad beter willen leren kennen.

Lees hier meer over de Haarlemweek | Bekijk alle Haarlemweek evenementen

Datum en tijd

Zondag 02 JUNI
15:00 uur
De Vries Van Stockum

Prijzen

Gratis

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand