Zoek
Sluit dit zoekvak.

27 mei

Lezing door Jenny Sealey & Robert Softley Gale

Jenny en Robert bespreken hun individuele reizen om artistiek directeur te worden van twee van de grootste door gehandicapten geleide gezelschappen in het Verenigd Koninkrijk.

Informatie

Jenny en Robert bespreken hun individuele reizen om artistiek directeur te worden van twee van de grootste door gehandicapten geleide gezelschappen in het Verenigd Koninkrijk.

Nederlandse Gebarentolk, schrijftolk en audiodescriptie aanwezig

Laat je inspireren door de reis die Jenny en Robert hebben afgelegd naar artistiek leiderschap bij twee van de meest prominente ‘disabled led’ theatergezelschappen in het Verenigd Koninkrijk. Vanavond delen zij hun verhalen en inzichten tijdens boeiende lezingen, waarbij interactie met het publiek, de adviesgroep en makers centraal staat.

Sluit je aan bij de expertgroep, waaronder Severine Kas, Ilse Jobse en Erika Zeegers, die al 3,5 weken meeloopt in het lab en vanavond weer aanwezig is om mee te praten. We nodigen jou expliciet uit om deel te nemen aan de gesprekken over de toekomst van een inclusieve cultuursector. Of je nu een professional bent in de podiumkunsten, een belangenvereniging vertegenwoordigt of gewoon geïnteresseerd bent, jouw stem is belangrijk voor ons.

Jenny en Robert duiken dieper in de stand van zaken voor doven, gehandicapten en neurodiverse mensen, niet alleen binnen de creatieve industrie, maar ook in de bredere context van onze samenleving. Samen met het publiek openen zij het debat over wat er in Nederland gebeurt en onderzoeken ze wat we van elkaar kunnen leren om gelijkheid te bevorderen.

Mis deze kans niet om deel uit te maken van een inspirerende avond waar actieplannen worden gesmeed in onze gezamenlijke missie voor mensenrechten. Meld je aan en laat jouw stem horen in de strijd voor een inclusieve toekomst.

Interessant voor

Mensen met een beperking, professionals in de cultuursector, beleidsmakers, belangenorganisaties, studenten/opleidingen, mensen die met thema’s toegankelijkheid en inclusie werken in breedste zin van het woord

Jenny Sealey is sinds 1997 artistiek directeur van Graeae.  Ze heeft  baanbrekend werk verricht voor een nieuwe theatertaal en esthetiek van artistieke toegankelijkheid door te experimenteren met tweetalig BSL en Engels, vooraf opgenomen BSL, creatieve ondertiteling, in ear/ live audiodescriptiemethoden. Two, The Fall of the House of Usher, peeling, Bent, Blasted, Diary of an Action Man, Blood Wedding (Japan) Romeo and Juliet (Japan en Bangladesh) zijn hier voorbeelden van, maar deze ‘esthetiek’ beïnvloedt nu al het onafhankelijke en co-geproduceerde werk van Graeae. Het doel is om het toegankelijke ethos binnen de performance te delen en te ontwikkelen en dit te gebruiken om een wereldwijd cohort van dove en gehandicapte artiesten te vormen om de perceptie van mogelijkheden uit te dagen en te veranderen en aan te dringen op een culturele verschuiving en een gelijk speelveld.   In 2009 ontving ze een MBE in de Queen’s Honours lijst.  Jenny regisseerde samen met Bradley Hemmings (GDIF) de Paralympische openingsceremonie van Londen 2012. Ze won ook de Liberty Human Rights Arts Award.  

Robert Softley Gale is artistiek directeur van Birds of Paradise Theatre Company, het rondreizende gezelschap van Schotland dat het werk van gehandicapte artiesten promoot en uitstekende en boeiende verhalen van gehandicapten op de planken brengt. Zijn eerste productie voor het gezelschap – ‘Wendy Hoose’ – is een veelgeprezen sekskomedie. Robert is een bekroond en erkend schrijver, regisseur en acteur en is een gevestigde waarde in de Schotse kunstwereld, met meer dan twintig jaar ervaring. Roberts artistieke praktijk omvat het schrijven en regisseren van ‘My Left / Right Foot’ samen met het National Theatre of Scotland, dat een Fringe First en Herald Angel won op de 2018 Edinburgh Fringe en toerde naar Japan. Zijn bekroonde schrijfdebuut en solovoorstelling ‘If These Spasms Could Speak’ was een hit op de 2013 Fringe en toerde internationaal naar landen als Brazilië en India. Voor BBC America speelde hij in ‘CripTales’, waarvoor hij twee BAFTA-nominaties ontving. 

KAARTEN KOPEN KAN VIA DE LINK HIERONDER

Het Creative Access Lab bestaat uit een profes­si­o­nals en een openbaar programma. Om je aan te melden voor het profes­si­o­nals programma vragen we je een formulier in te vullen. Dit helpt ons in het zorgvuldig voor­be­reiden van de programma’s en voor jouw komst.

Voor wie? Het profes­si­o­nals programma is bedoeld voor mensen met een beperking en mensen die binnen hun werkveld aan de slag willen met het thema toegan­ke­lijk­heid in de breedste zin van het woord.

Hulp bij invullen Voor mensen die assistentie nodig hebben staan wij klaar. Laat het ons weten en dan helpen we je graag verder.

Contact

E‑mail: welkom@​schuur.​nl

Telefoon: 023 – 51 73 900 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Whatsapp: 06 – 42 19 08 46 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Meer algemene informatie over toegan­ke­lijk­heid in de Schuur is hier te vinden.

Datum en tijd

Maandag 27 MEI
20:00 uur
De Schuur

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand