LEVENSLANG ACTIVIST

N.a.v. het verschijnen van het boek ‘Levenslang activist’ organiseert De Pletterij op dinsdag 7 juni de volgende avond in de debatreeks ‘Activisme – Toen en Nu’. activisme.
INFORMATIE
N.a.v. het verschijnen van het boek ‘Levenslang activist’ organiseert De Pletterij op dinsdag 7 juni de volgende avond in de debatreeks ‘Activisme – Toen en Nu’. activisme.

Activisme is helemaal terug van weggeweest. Er zijn steeds meer mensen die de huidige maatschappij met haar oude patronen en denkbeelden als een groot probleem zien. Zij gaan strijdbaar de barricade op om daar verandering in te brengen.

Deze avond proberen we een beeld te geven van het activisme en de invloed die dit heeft op de samenleving. De vrijheid van meningsuiting is een hoog goed in Nederland maar activisten worden regelmatig gecriminaliseerd om een enkele jaren later toch weer als serieuze gesprekspartner bij Rutte aan tafel te zitten.

Hoe kan het dat activisten altijd eerst als oproerkraaiers worden gezien, maar dat hun punten uiteindelijk onderdeel worden van de mainstream opinie?

Ja, activisten zijn inderdaad soms gruwelijk irritant, maar dat is misschien maar goed ook.

We gaan in gesprek met Hans Beerends (91 jaar) die al bijna zijn hele leven activist is en met Ellen Mangnus en Marc Broere die mooi boek over hem schreven. Hoogleraar sociale verandering en conflict Jacquelien van Stekelenburg zal deze avond een mini college over activisme geven. Verder interviewen we Jerry Afriyie (Kick Out Zwarte Piet) en Brecht van der Meulen (Woonoproer Haarlem) als hedendaagse vaandeldragers van het activisme.

Gespreksleider van deze avond is Maurits Groen.

Prijzen

€ 1,50 – € 3,00

WANNEER
Woensdag 7 juni
20:00–22:00

Menu

Selecteer taal:

Nederlands

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand