KETURUNAN

Keturunan is een multidisciplinair kunstproject met fotografie, documentaire en dans.
INFORMATIE
Keturunan is een multidisciplinair kunstproject met fotografie, documentaire en dans.

Om dichter bij de Moluks/Indische cultuur te komen; Een eerbetoon aan al onze voorouders. Door professioneel maker en choreograaf Cheroney Pelupessy i.s.m. dansers Melissa Damayanti, Sascha Lekatompessy, Simon Mual, Mezack Sahetapy, Moya Wenno en fotografe Yara Jimmink. Donderdag 22 juni om 20:30 in Schuur Haarlem.

Trots, schaamte, leed, eer, verwarring? Wat is het gevoel dat naar boven komt als we het over onze afkomst hebben, met haar wortels in Indonesië, Molukken en Nederland? In het multidisciplinaire programma KETURUNAN wordt een verhaal verteld vanuit het perspectief van een aantal nakomelingen van voorouders die een veelbewogen reis hebben doormaakt met betrekking tot hun relatie met Nederland. In KETURUNAN wordt deze geschiedenis meegenomen, en wordt er een brug geslagen naar de huidige, jongere generaties.

Dit kunstproject draait in de breedste zin om verbintenis: tussen maker en uitvoerend kunstenaar, tussen verhalen, tussen dansstijlen, tussen kunstenaar en publiek, en een interne verbintenis tussen verschillende etniciteiten die erg veel samenhang hebben. De huidige generatie(s) hebben weliswaar die onvrede van de complexe geschiedenis niet zelf ervaren, maar voelen de pijn van onze (voor)ouders wel. In het onderzoeksproces wordt verkend op welke manier die verbanden gelijktijdig voortleven.

Cheroney Pelupessy is in 2010 afgestudeerd aan het ROC Art & Entertainment College te Amsterdam. In de daaropvolgende jaren heeft zij als uitvoerend danseres getraind en gewerkt bij diverse projecten in Europa, Azië, en Amerika. In 2019 maakte Cheroney haar debuut als maker met haar interdisciplinaire voorstelling getiteld ‘Samsara’, en in 2022 is haar tweede productie ‘KETURUNAN’ in première gegaan. In de afgelopen jaren heeft Cheroney haar thuis gevonden in haar interpretatie van Urban Contemporary, met een kenmerkende nadruk op vloerwerk, waar zij zich inmiddels in heeft gespecialiseerd.

Prijzen

€ 11,00 – € 23,00

WANNEER
Donderdag 22 juni
20:30–22:00

Menu

Selecteer taal:

Nederlands

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand