IdemaSerierse Quartet

In het Idema/Serierse Quartet zoeken Gijs Idema en Anna Serierse nieuwe manieren om zang en gitaar samen te laten vloeien. Bekeken vanuit een meer op klank gefocuste hoek streven ze naar een unieke blend tussen hun twee instrumenten, ondersteund door de solide basis van Cas Jiskoot op contrabas en Tim Hennekes op drums.

IdemaSerierse Quartet

Met debuutalbum Motus (2020), wat werd opgenomen in de befaamde Fattoria Musica studio in Osnabrück, heeft het kwartet een indrukwekkende verzameling van eigen composities neergezet die sterk worden gekenmerkt door een gevoel van vrijheid in melodie, ritme en vorm. Het laat horen hoe Anna Serierse en Gijs Idema tegenovergestelde ervaringen hebben opgedaan tijdens hun studies in het buitenland – van de rust en sereniteit van Trondheim tot de drukte en chaos van New York. Dit album werd genomineerd voor een Edison Award.

Kort na de release van het debuutalbum trekken Gijs en Anna zich terug om aan nieuw materiaal te werken. Geïnspireerd door de wolken studies van schilders William Turner en John Constable zoekt het duo nieuwe uitgangspunten voor hun schrijfproces. Naast muzikale ideeën nemen de twee nu ook visuele elementen mee naar de gezamenlijke schrijfsessies, waarin ze bepaalde schilderstijlen vertalen naar hun eigen muzikale canvas.

Het album Cloud Studies (2023) brengt ons naar de volgende fase van de band. Terwijl Motus al een glimp gaf van de veelbelovende composities van Idema en Serierse, neemt Cloud Studies de luisteraar volledig mee naar het nieuwe klankbeeld van het kwartet.

In de media

Trouw:

“Er bestaan minstens twee hardnekkige vooroordelen ten opzichte van jonge jazzmusici. Een: ze zijn geïntimideerd door de traditie. Twee: ze durven niet buiten de lijntjes te kleuren. Niets van dat alles gaat op voor het kwartet van zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema. Hun puurheid en nieuwsgierigheid zijn meer dan aanstekelijk en ze schrijven stukken die fijn grillig en onvoorspelbaar zijn en gekruid met een vleug humor en poëzie”

Edison Jazz Nights

Dit concert is onderdeel van de Edison Jazz Nights.

Deze serie bestaat uit vijf concerten.

Serieprijs: €100 normaal €125.

Bekijk hier de andere concerten van Edison Jazz Nights.

Datum en tijd

Prijzen

€ 7,50 – € 25,00

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand