Zoek
Sluit dit zoekvak.

13 mrt.

Holland Baroque Travel Tunes

Holland Baroque brengt een muzikale roadtrip met zeldzame instrumenten naar het podium.

Informatie

Holland Baroque brengt een muzikale roadtrip met zeldzame instrumenten naar het podium.

Eeuwigdurende roadtrips van het hoge Noorden tot het warme Zuiden en van het Westen naar het Oosten. Gestrande immigranten dromen over hun thuisland en zoeken troost in de muziek. Eenmaal aangekomen vermengen dansen en liederen zich met lokale tradities. Melodieën reizen de wereld over. Grooves uit het warme Zuiden vermengen zich met versieringen uit het Oosten. Wonderlijke instrumenten ontmoeten elkaar in nooit eerder geklonken combinaties. Schoonheid en kwelling, opzwepende dansen en melancholische songs.

Volg het pad van de Travel Tunes. Muzikale tradities uit het verleden nodigen uit tot improvisatie en nieuwe composities.

De Franse Patrick Wibart is met zijn serpent en ophicleïde een instrumententovenaar pur sang. Het serpent, een verloren gegaan instrument uit de zestiende en zeventiende eeuw klinkt melodieus en ietwat melancholisch. Het instrument werd opgevolgd door de ophicleïde, wat dan weer de grote broer is van de saxofoon. Niti Ranjan Biswas uit Bangladesh is een virtuoos op tabla, een Hindoestaans slagwerkinstrument. Elk instrument brengt zijn eigen traditie mee. Musici vanuit verschillende windrichtingen ontmoeten elkaar. 

Website: Holland Baroque

Datum en tijd

Donderdag 13 MAART
20:00 uur
PHIL Haarlem

Prijzen

€ 7,50 – € 33,50

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand