Historisch DrukLAB

Kom langs bij ons Historisch DrukLAB in de Janskerk, en maak je eigen drukwerk op een echte 19e-eeuwse drukpers!

Historisch DrukLAB

Altijd al eens op een oude drukpers willen drukken? In de bovenste zijvleugel van de Janskerk is als aanvulling op de vaste tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschedé het Historisch DrukLAB gevestigd. In deze ruimte kun je onder begeleiding op originele negentiende-eeuwse drukpersen met reproducties van vignetten uit de collectie van drukkerij Joh. Enschedé een drukwerk maken.

Het Historisch DrukLAB is (in principe) elke woensdag geopend tussen 13-16 uur. Op deze inloopmiddagen is iedereen welkom om gratis een kaartje te drukken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar educatie@noord-hollandsarchief.nl

Groepsworkshop

Groepen van minimaal 8 en maximaal 15 personen kunnen een workshop voor het Historisch DrukLAB boeken. De workshop begint met een korte introductie over het drukkersvak en de bijzondere collectie van drukkerij Joh. Enschedé. Vervolgens kun je met letters en reproducties van vignetten eigen bankbiljetten of andere creaties samenstellen en drukken.* Uiteraard mag je de drukwerken mee naar huis nemen.

Mail naar educatie@noord-hollandsarchief.nl voor meer informatie en/of aanmelding.

Duur: 2 uur

Kosten: 8 euro per persoon (incl. koffie/thee/limonade)

Aantal personen: minimaal 8, maximaal 15 personen

Leeftijden: voor iedereen vanaf 4 jaar (onder begeleiding)

Let op: voor scholen zijn er twee educatieprojecten ontwikkeld met betrekking tot het Historisch DrukLAB: ‘Money Maker’ en ‘Fake News’.

Datum en tijd

Prijzen

Gratis

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand