Het Natalon Kwartet – Canto Ostinato Live in Caprera Bloemendaal

Het Natalon Kwartet speelt Canto Ostinato in Openluchttheater Bloemendaal
INFORMATIE
Het Natalon Kwartet speelt Canto Ostinato in Openluchttheater Bloemendaal

Haarlemse Kunstenaar en musicus Robert Lambermont is een Simeon Ten Holt-vertolker van het eerste uur. Hij behoort tot de meest toonaangevende Ten Holt-pianisten van dit moment. 

Het Natalon Kwartet zal voor het 100-Jarige jubileum van Simeon Ten Holt de Canto Ostinato ten gehore brengen op 2 Juli 2023 in Openluchttheater Caprera. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Openluchttheater Caprera.

https://caprera.nu/

Robert Lambermont

In 1998 vormde Robert Lambermont samen met o.a. fotograaf Rob Slooten een kwartet dat regelmatig Canto Ostinato en Lemniscaat uitvoerde, al dan niet in combinatie met tentoonstellingen van kinetische objecten van Robert. In die tijd leerde Robert Simeon ten Holt kennen via een producent van Radio 4. Er ontstond een vriendschap tussen beide artiesten en Simeon raakte geïnteresseerd in Roberts interpretaties van zijn muziek.

“Vanaf het eerste moment dat ik de muziek van Simeon ten Holt hoorde, raakte ik erdoor geobsedeerd. In die tijd studeerde ik Autonoom Sculptuur aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aanvankelijk lag de nadruk van mijn muzikale interesse bij de klassieken. Langzamerhand raakte ik meer geïnteresseerd in contemporaine muziek, die langzamerhand een inspiratiebron voor mijn beelden werd. Ik had echter niet kunnen vermoeden dat deze interesse zou leiden tot een carrière als concertpianist. 

Ten Holts huis bestond uit een enkele kamer, met daarin een Steinway vleugel, een hoekje met keuken, bed en bureau. Ik werd verzocht plaats te nemen op een kleine, lage stoel die ingeklemd stond tussen zijn vleugel en werkbureau. Ten Holt zelf zat op een grote stoel aan zijn bureau en schonk wijn voor me in. Dit was het begin van een vriendschap die vijftien jaar heeft mogen duren.”

Over Het Natalon Kwartet

Het Natalon Kwartet bestaat uit de pianisten Petra van Oort, Laura Sandee, Robert Lambermont en Anna van Nieukerken. Petra, Laura en Robert spelen al ruim 20 jaar samen, onder meer onder de vlag van het voormalige Rondane Kwartet. Laura en Anna vormen sinds 2002 een pianoduo. In juni 2022 bundelden de pianisten hun krachten en vormden zij het Natalon Kwartet.

Prijzen

€ 30,00

WANNEER
Zondag 2 juli
20:30–23:00

Menu

Selecteer taal:

Nederlands

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand