Search
Close this search box.

31 mei

Hard Cut Paradise

Hard Cut Paradise is een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis. Een aaneenschakeling van controversiële gedachtes en troostende beelden waarmee Collectief Het Paradijs zichzelf en ons bevraagt wat nu eigenlijk beschaafd is.

Informatie

Hard Cut Paradise is een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis. Een aaneenschakeling van controversiële gedachtes en troostende beelden waarmee Collectief Het Paradijs zichzelf en ons bevraagt wat nu eigenlijk beschaafd is.

Over theatervoorstelling Hard Cut Paradise

Sinds de industriële revolutie is economische groei de heilige graal geworden. Het kapitalisme en consumentisme doken op en de Europese grootmachten besloten in 1885 om Afrika met potlood en liniaal op te delen. Op deze grote veranderingen baseren we tot op de dag van vandaag onze beschaving. Maar hoe beschaafd zijn we eigenlijk?

Hard Cut Paradise is een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis, een aaneenschakeling van controversiële gedachtes en troostende beelden waarmee Collectief Het Paradijs zichzelf en ons bevraagt wat nu eigenlijk beschaafd is. En wat leren we van de beschavingen voor ons? We zijn dagelijks bezig met onze toekomst: we proberen rampen te voorkomen, te emanciperen en te kiezen welke mensen de wereld draaiende moeten houden. Maar als we kritisch naar onze geschiedenis kijken, kunnen we dan opgelucht ademhalen met het besef dat het stukken beter gaat of zijn we compleet verdwaald geraakt en is onze beschaving toch slechts een dun laagje vernis? 

Over het gezelschap

Sinds 2018 bestaat Collectief Het Paradijs, als afstudeerklas van de mime-opleiding. Ze bestormde direct het podiumveld met de spraakmakende voorstelling Paradijsvertraging en hebben sindsdien non-stop verder gebouwd. Het Collectief maakte voorstellingen zoals Vormen Van Opdringerigheid, Descend into the Grave en The Wedding. Ze maken rauw werk, dat op een beeldende, fysiek energetische manier de tijdgeest bevraagt en daarmee het publiek meedogenloos om de oren slaat. Ze smijten het publiek glashard door de ruimte van rationele, naar visuele, naar auditieve ervaringen en weer terug, waardoor de voorstelling een breed publiek blijft boeien. Voorjaar 2022 zijn ze een nieuwe weg in geslagen waarbij Luuk Weers, Vincent van Woerkom en Ivar Schutte als artistieke kern, bijgestaan door productieleider Floor Öfner en zakelijk leider Christiaan Uytdehaage samen het nieuwe Paradijs vormen. Collectief Het Paradijs is gevestigd in Zaandam, binnen het maakhuis Het Motorblok.

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voorstellingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Datum en tijd

Vrijdag 31 MEI
20:30 uur
De Schuur
Zaterdag 01 JUNI
20:30 uur
De Schuur

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand