HaarlemSchaakt

Heb je zin om iets nieuws te leren, maar weet je niet waar te beginnen? Doe dan mee aan HaarlemSchaakt!
INFORMATIE
Heb je zin om iets nieuws te leren, maar weet je niet waar te beginnen? Doe dan mee aan HaarlemSchaakt!

Wij bieden beginnerstraining schaken aan volwassenen aan. Na zes weken training kun je al meedoen aan je eerste schaaktoernooi! De training begint op vrijdag 13 januari in wijkcentrum Trionk in Haarlem.

Voor wie is het?

Is schaken moeilijk? Nee hoor, helemaal niet. Iedereen kan het leren. De zes lessen in onze ‘Leer schaken’-module zijn voldoende om de regels te leren en een partij goed op te zetten. Ook als je al regelmatig (online) schaakt kun je bij ons terecht. Met de module ‘Beter schaken’ maak je de stap naar het niveau van de clubschaker.

Hoe ziet een avond eruit?

Op de avonden krijg je uitleg van een professionele schaaktrainer. Maar natuurlijk wil je de nieuw vergaarde kennis ook meteen in de praktijk uitproberen. Daarom wordt er ook tijd uitgetrokken om lekker te kunnen schaken tegen je medecursisten.

Wat gaan we leren?

  • In de module ‘Leren schaken’ leggen we de spelregels uit, behandelen we de belangrijkste aanvalsmotieven en krijg je handvaten om een schaakpartij goed op te zetten.
  • Bij ‘Beter schaken’ komen onderwerpen als stukkenactiviteit, aanvalsmotieven en de gouden regels in de opening aan bod. 

Ok, dan kan ik schaken. Wat komt daarna?

  • Heb je meegedaan om een potje te kunnen spelen tegen je kleinkind of om eindelijk je buurman eens te verslaan? Dan kun je natuurlijk uitstromen na de zesweekse cursus.
  • Heb je de smaak helemaal te pakken gekregen? Dan kun je direct na HaarlemSchaakt instromen in een echt schaaktoernooi. Dat begint vrijdag 10 maart en er doen schakers van alle speelsterktes mee.
  • Wil je nog meer leren over schaken? In de loop van 2023 zullen we ook een vervolgserie aanbieden.
WANNEER
Vrijdag
20:15 – 21:45

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand