haarlem blues club | rick estrin and the nightcats

Zaterdag 6 mei 2023 staan Rick Estrin & the Nightcats (USA) op de planken bij Haarlem Blues Club, in het sfeervolle Circus Hakim.
INFORMATIE
Zaterdag 6 mei 2023 staan Rick Estrin & the Nightcats (USA) op de planken bij Haarlem Blues Club, in het sfeervolle Circus Hakim.

Wat een kick dat we deze band van de bovenste plank hebben kunnen strikken. Deze mannen zijn vanwege hun succes bijna niet in clubs te zien; deze show wil je echt niet missen! Schrijf je in voor de nieuwsbrief via de website om het programma van Haarlem Blues Club voortaan in de mail te ontvangen.

Over Rick Estrin & the Nightcats

Rick Estrin & the Nightcats is een begrip in de internationale bluesscene. Al decennia lang spelen ze in veel delen van de wereld festivalpodia plat en laten ze een onvergetelijke indruk achter. Deze charismatische band rust niet op de lauweren maar blijft zichzelf vernieuwen en vers materiaal schrijven. Ze grossieren inmiddels ook in tientallen Blues Music Awards en een paar van Estrin’s kregen zelfs een Grammy-nominatie.

Rick Estrin werd in 1949 geboren in San Francisco, Californië, en groeide op als een onafhankelijke jongeman. Als 10-jarige jongen trok hij naar de minder bedeelde wijk Market Street en raakte bevriend met veel buurtgenoten. Tegen de tijd dat hij een tiener was, had Estrin zich ondergedompeld in de stedelijke, Afro-Amerikaanse cultuur om hem heen. Hij kreeg zijn eerste harmonica op 15-jarige leeftijd, en op 18-jarige leeftijd was hij bekwaam genoeg om in zwarte clubs in de stad te spelen. Hij jamde eerst met bluesmeester Lowell Fulson en werd meteen ingehuurd om vijf shows te openen voor R&B gigant Z.Z. Hill. Hij werkte bijna een jaar lang vijf avonden per week met gitaarlegende Travis Phillips in een band die werd voorgezeten door de beroemde pooier/bluesman Fillmore Slim (die het middelpunt vormde van de veelgeprezen Hughes Brothers documentaire American Pimp). Slim stelde Estrin voor aan zanger Rodger Collins, de man die Ricks eerste echte muzikale mentor zou worden.

Collins leerde Rick de fijne kneepjes van het songwriting en showbusiness. Op zijn 19e verhuisde Estrin naar Chicago en werkte met een aantal van de beste bluesmannen van de stad. Hij ontmoette en jamde met de legendarische Muddy Waters, die tegen Rick zei, “You outta sight, boy! You got that sound and play like a man!” Muddy wilde dat Estrin met hem op tour zou gaan, maar Estrin miste Muddy’s telefoontje en het is er nooit van gekomen.

Estrin verhuisde uiteindelijk terug naar de Bay Area, ontmoette gitarist Charlie Baty en vormde Little Charlie & The Nightcats. Toen Charlie in 2008 stopte met toeren, haalde Rick gitaarvirtuoos Kid Andersen erbij en vormde Rick Estrin & The Nightcats. Inmiddels is de fantastische entertainer en voormalig drummer van o.a. Little Richard (1995-2007) (!) vast onderdeel van de band.

WANNEER
Zaterdag 6 mei
20:30–23:00

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand