Haarlem Blues Club | Curtis Salgado (USA)

Van deze ongenaakbare zanger is er geen tweede.
INFORMATIE
Van deze ongenaakbare zanger is er geen tweede.

Hij heeft zelfs een belangrijke bijdrage geleverd aan nationaal cultureel erfgoed in zijn thuisland de Verenigde Staten. Vrijdagavond 17 maart 2023 verwelkomen wij de fantastische Amerikaanse R&B, soul en blueszanger Curtis Salgado bij Haarlem Blues Club aan de Korte Verspronckweg 7-9 te Haarlem.

“Geïnspireerde, krachtige R&B toont Salgado’s uitzonderlijke bereik en krachtige, soulvolle zang” — Billboard​

Met een carrière van veertig jaar is de bekroonde soul, blues en R&B zanger/harmonicus/songwriter Curtis Salgado een uniek talent wiens muziek net zo meeslepend is als zijn verhaal. Van co-frontman in The Robert Cray Band tot het leiden van zijn eigen band (en het opnemen van negen solo albums) tot het helpen transformeren van John Belushi in “Joliet” Jake Blues tot het toeren door het land met Steve Miller en Santana, hij is een ware muzikale reus. NPR noemt hem “een bluesicoon” met een “enorme stem”. Salgado heeft een reputatie opgebouwd van zeer intense optredens en een repertoire geïnspireerd door zijn encyclopedische kennis van soul, blues en R&B muziek. Hij won in 2010 de Blues Music Award (BMA) voor Soul Blues Artist Of The Year en won deze prijs opnieuw in 2012 en 2013. In 2013 won hij ook de felbegeerde BMA voor B.B. King Entertainer Of The Year – de hoogste eer die de blueswereld te bieden heeft – en nam hij het beeldje voor Soul Blues Album Of The Year in ontvangst voor zijn Alligator-debuut, Soul Shot. Blues Revue zegt dat Salgado’s muziek “triomfantelijk, vreugdevol, in blues gedrenkte R&B” is en verklaarde hem tot “een van de meest soulvolle, eerlijke zangers ooit”.

Salgado zal worden begeleid door dezelfde buitengewone muzikanten die de afgelopen zeven jaar met hem hebben samengewerkt:

​Fabrice Bessouat — drums

Anthony Selmaszack — gitaar

Damien Cornelis — toetsen

Mig Toquereau — bas​

The Beautiful Lowdown, Salgado’s nieuwe Alligator-album, is de meest onverschrokken en avontuurlijke release van de zanger tot nu toe. Voor het eerst in zijn carrière heeft hij vrijwel het hele album zelf geschreven of meegeschreven. Hij coproduceerde het samen met Marlon McClain en Tony Braunagel en droeg bij aan de blazersarrangementen en achtergrondzang. “Mijn hart en ziel zitten hierin,” zegt hij trots. “Ik heb me uit de naad gewerkt en de liedjes de weg laten wijzen.” Wat de titel betreft, legt Salgado uit: “Tijdens een recente show wendde ik me tot mijn gitarist en zei: ‘Play something lowdown. Maar maak het mooi.’ Toen dacht ik: ‘Hou dat vast.'”

​The Beautiful Lowdown is een grote stap voorwaarts voor Salgado. “Ik wilde memorabele liedjes schrijven met sterke melodieën die je bijblijven, en dat is wat hier staat.” Hij arriveerde in de studio met 17 originelen en bracht de lijst terug tot 11, met als afsluiter Johnny “Guitar” Watson’s Hook Me Up. Elk nummer – van het Van Morrison-eske Nothing In Particular tot de funkgrooves van My Girlfriend en het stuwende Hard To Feel The Same About Love tot het reggaegetinte Simple Enough – wordt gebracht met de vocale kracht en passie van een muzikale meester. Living Blues zegt: “Salgado navigeert met evenveel vertrouwen door dynamische soul, swingende ballades en funky grooves. Hij is een formidabele performer.”

WANNEER
Vrijdag 17 februari
20:30–23:00

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand