haarlem blues club | Big Pete [Special]

Zaterdag 21 januari 2023 staat Big Pete [Special] op het podium van Haarlem Blues Club, in het sfeervolle Circus Hakim.
INFORMATIE
Zaterdag 21 januari 2023 staat Big Pete [Special] op het podium van Haarlem Blues Club, in het sfeervolle Circus Hakim.

Dit is de exclusieve theaterband van ‘The Sound of the Blues & Americana’ theatertour van Johan Derksen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief via de website om het programma van Haarlem Blues Club voortaan in de mail te ontvangen.

Over Big Pete

Het werd hoog tijd dat we Pieter ‘Big Pete’ van der Pluijm naar Haarlem haalde. Deze gepassioneerde zanger/harmonicaspeler is al dik een decennium een gevestigde naam. Hij levert zijn muziek af met een no-nonsense attitude waar je gewoon lekker op gaat. Niet voor niets was Big Pete dan ook een vast onderdeel van de theatershow van Johan Derksen genaamd ‘The sound of Blues & Americana’, die halverwege 2022 tot een eind kwam. Daarnaast zullen velen van jullie hem ook kennen van de door hem nieuw leven ingeblazen topact Red Devils, waarmee hij als support act van ZZ-Top door heel Europa tourde. Ja, Van der Pluijm is een ijzersterke frontman en vertegenwoordiger van de Nederlandse blues scene in binnen- en buitenland.

Exclusieve all-star bezetting

Voor de show in Haarlem neemt hij dezelfde all-star band mee die voorheen exclusief te zien was tijdens Derksen’s theatertour. De pompende ritmetandem van Fokke de Jong op drums met Roelof Klijn op bas vormen de motor van deze band. Wat te denken van Sander Kooiman op gitaar (o.a. Drippin’ Honey) en de geweldige Roel Spanjers (o.a. Malford Milligan & the Southern Aces, Frédérique Spigt en talloze Amerikanen die hij begeleid heeft in de loop der jaren), die overigens al eerder te zien is geweest bij Haarlem Blues Club. Namelijk met zijn New Orleans Vintage Voodoo Piano solo show en in oktober 2022 ook met Sunset Travelers.​

Lieve mensen, we hebben hier een dijk van een band te pakken en we zijn trots deze geweldenaren op ons podium te mogen presenteren!

WANNEER
Zaterdag 21 januari
20:30–23:00

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand