Expositie ‘Gelaagde Werkelijkheid’

Niets is wat het lijkt. Betekenis dichten we toe aan dat wat we menen te zien. Pop-up Art De Zout daagt je uit om eens wat uitgebreider stil te staan bij één of meerdere kunstwerken in de galerie.
INFORMATIE
Niets is wat het lijkt. Betekenis dichten we toe aan dat wat we menen te zien. Pop-up Art De Zout daagt je uit om eens wat uitgebreider stil te staan bij één of meerdere kunstwerken in de galerie.

Met de nieuwe expo ‘Gelaagde werkelijkheid’ daagt pop-up De Zout je uit om eens wat uitgebreider stil te staan bij één of meerdere kunstwerken in de galerie. Als je net even langer kijkt, kan er zich een diepere betekenis ontvouwen. Wellicht zie je waar het voor jou over gaat of waar het de kunstenaar om te doen was. “Happy digging”.

Kunst biedt aan zowel kunstenaar als kijker de mogelijkheid om de zichtbare werkelijkheid op eigen wijze te herscheppen of te zien. Ook op het begrip ‘Gelaagdheid’ is er een verschillende kijk mogelijk. Lagen in relatie tot de kunst en de kunstbeleving kun je letterlijk en figuurlijk opvatten. Toch is er altijd sprake van een historie, een soort van voortbouwen op een laag (verf en/of ervaring) daarvoor of er onder.

De modernistische kunstenaar László Moholy-Nagy ((1895-1946) stelde dat de ‘gelaagdheid die visueel in een werk wordt uitgedrukt, een metafoor kan zijn voor een manier van kijken door verschillende betekenislagen heen’ en de new media artist Joseph Klibansky schrijft: ‘net zoals de gelaagdheid in vorm bevat elk kunstwerk ook in overdrachtelijke zin een dubbele bodem’.

De expositie wordt op zaterdag 23 september om 15.00 uur geopend en is tot 4 december te zien op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur in pop-up galerie De Zout, Grote Houtstraat 149, Haarlem.

De Zout is de nieuwe art-hotspot in Haarlem met een sociaal/maatschappelijke houding. De Zout laat zien dat kunst toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar is voor iedereen, waar kunst, kunst mag zijn, een beleving, pretentie- en tijdloos!

 

Prijzen

Gratis

WANNEER
Zaterdag
15:0017:00
Zondag
12:0017:00

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand