Esther Ephraim – Neshomme

Esther Ephraim zingt in Neshomme parels uit het jiddische- en zigeuner repertoire, in combinatie met eigen Nederlandstalige liedjes.
INFORMATIE
Esther Ephraim zingt in Neshomme parels uit het jiddische- en zigeuner repertoire, in combinatie met eigen Nederlandstalige liedjes.

Ze wordt begeleid door Peter le Feber, bevlogen pianist, die ook tekent voor de originele composities en de arrangementen. Op de flanken worden zij bijgestaan door twee virtuoze violisten, Ro Krauss (altviool) en Vera van der Bie (viool).

Vertaald vanuit het jiddisch betekent Neshomme ziel, gevoel, betrokkenheid en ook gein. En dat is wat je bij deze voorstelling ook kan verwachten. Op de prachtige melodieën en de meeslepende klanken, zingt Esther met haar warme stem, soms eerlijk en rauw, dan weer lichtvoetig en plagend, altijd recht vanuit het hart.

Er staat met Neshomme een veelzijdig viertal op het podium:

Esther Ephraim, zangeres en actrice, voorheen in onder andere het muzikale cabaretgezelschap Schoon aan de Haak. Ze voert je mee in taal en klank.

Peter le Feber, pianist, allround muzikant en docent zal het niet kunnen laten om soms iets meer te vertellen over de muzikale achtergrond van de liedjes.

Ro Krauss, altviolist, zelfbenoemd zigeuner, onder andere bekend van De Wereldband/Slapstick. Hij zal je altijd proberen te verleiden met zijn hartstochtelijke streken.

Vera van der Bie, violist, muzikale duizendpoot, speelde onder andere in het Radio Philharmonisch- en Metropole Orkest en geeft dit intieme gezelschap een groots geluid.

Prijzen

€ 18,75

WANNEER
Zondag 14 mei
15:30

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand