Zoek
Sluit dit zoekvak.

09 jun.

Eliades Ochoa Star of Buena Vista Social Club

PHIL en Patronaat presenteren Eliades Ochoa, de laatste levende zanger van de Buena Vista Social Club. Samen met een gezelschap andere Cubaanse muzikanten veroverde Ochoa eind jaren negentig de wereld met traditionele Cubaanse muziek.

Informatie

PHIL en Patronaat presenteren Eliades Ochoa, de laatste levende zanger van de Buena Vista Social Club. Samen met een gezelschap andere Cubaanse muzikanten veroverde Ochoa eind jaren negentig de wereld met traditionele Cubaanse muziek.

De Cubaanse gitarist/zanger Eliades Ochoa is met zijn 75 jaar een van de laatste grote vertolkers van de ‘son cubano’, de traditionele Cubaanse muziek waarin Spaanse en Afrikaanse invloeden elkaar ontmoeten. Eind jaren negentig, toen hij in zijn thuisland al een rijke carrière achter de rug had, brak hij wereldwijd door als lid van de Buena Vista Social Club, hij is onder meer te horen op de grote hit Chan Chan. Kom genieten van Cubaanse muziek van een levende legende!

Eliades Ochoa is wereldwijd bekend en geliefd als een van de oorspronkelijke leden van Buena Vista Social Club, nadat hij zijn zang had geleend aan de iconische opener ‘Chan Chan’ van dat album. Na de fenomenale ontvangst van Buena Vista heeft Ochoa negen albums uitgebracht, vier Latin Grammy’s gewonnen en een Grammy-nominatie ontvangen (voor Afrocubism uit 2010). Geproduceerd door Demetrio Muñiz en met als gasten Rubén Blades, Joan As Police Woman en Charlie Musselwhite, bevestigt ‘Guajiro’ zijn reputatie als een van de meest vitale artiesten die de afgelopen eeuw uit Cuba zijn voortgekomen.

De stoere kenmerken, de kenmerkende hoed, de cowboylaarzen en het iconische ‘man in black’-imago… De liedjes uit de school van het leven doordrenkt met het soort zuurverdiende, country-getinte wijsheid die niet te koop is. Je hoeft niet goed te kijken of te luisteren om te begrijpen waarom Eliades Ochoa vaak ‘Cuba’s Johnny Cash’ wordt genoemd. Maar hoewel er veel parallellen zijn, laat zijn nieuwe album Guajiro ook zien dat hij een unieke stem is met zijn eigen unieke stijl en geluid, diep geworteld in de Cubaanse traditie, maar met een aantrekkingskracht die even tijdloos als universeel is.

Gepresenteerd door PHIL & Patronaat

Website: Eliades Ochoa 

Datum en tijd

Zondag 09 JUNI
20:00 uur
PHIL Haarlem

Prijzen

€ 31,00 – € 46,00

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand