Zoek
Sluit dit zoekvak.

21 jun.

Double Bill: BOLÉRO & PODCAST: HET (ON)VOLWASSEN GESPREK – DO YOU DARE TO PLAY?

Deze avond presenteert Dance in Art een Double Bill. Twee verschillende stukken, twee thema’s, twee makers. Een modern ballet en een dansfilm zorgen samen voor een inspirerende avond.

Informatie

Deze avond presenteert Dance in Art een Double Bill. Twee verschillende stukken, twee thema’s, twee makers. Een modern ballet en een dansfilm zorgen samen voor een inspirerende avond.

De Boléro is een ballet gecomponeerd door de Franse componist Maurice Ravel voor de Oekraïnense danseres Ida Rubinstein. Het stuk ging 22 november 1928 in de Parijse Opéra in première met een choreografie van Bronislava Nijinska.

OVER DANSVOORSTELLING BOLÉRO

Voor deze versie van de Boléro heeft Martine van Santen zich laten inspireren door werk van Mats Ek en Shahar Binyamini. Na een research intensive in samenwerking met de fotografe Rona Lane, is zij de choreografie gaan vormgeven en tot een nieuwe bewerking gekomen. Vanuit innerlijke conflicten, strijd en drama ontwikkelt het stuk zich beginnend met een solo naar een ritmisch geheel gedanst door een groep van 9 dansers.

OVER DANSFILM PODCAST: HET (ON)VOLWASSEN GESPREK – DO YOU DARE TO PLAY?

In een tijd waarin onze oren behoefte hebben aan een personal coach presenteren Dance in Art en Sophie Koster Producties de nieuwe dansfilm Podcast: Het (On)volwassen Gesprek – Do you dare to play?

Na het succes van de dansfilm #METOO en de awards die deze film gewonnen heeft, zijn Sophie Koster en Martine van Santen opnieuw een samenwerking aan gegaan. Voor deze film staat het innerlijke kind centraal en combineren zij de genres drama en comedy. Interviews en audio samples met kinderen brengen een hilarisch en leerzaam stappenplan voor een (on)volwassen leven. Dit is wat je krijgt, als je aan kinderen vraagt een volwassene van een afstand te ‘besturen’ op basis van hoe zij zich later ‘groot’ voorstellen. Van opstaan tot naar bed gaan…Een kopje koffie zal nooit meer hetzelfde zijn.

Verwacht een bewegende en oor-tastische ervaring. De dansfilm is een ode aan het kind in ons. Do You Dare to play? En om het gevoel van ons innerlijke kind nog wat langer vast te houden sluiten we de avond af

met een dansstuk waarbij de filmische choreografieën van de dansfilm vanuit verschillende perspectieven worden belicht en ten tonele worden gebracht.

Voorprogramma

Voorafgaand aan de Double Bill is een kort voorprogramma bestaande uit twee dansstukken. Een duet Mirror Image, gecreëerd door Maura O’Halloran Leach, als onderdeel van haar choreografie opleiding en een groepsstuk gemaakt door choreograaf Momoka Kubota en geïnspireerd door het boek The Buried Giant.

Datum en tijd

Vrijdag 21 JUNI
20:00 uur
De Schuur

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand