Dieven

Een ontroerende mozaïekvertelling over mensen die proberen hun weg te vinden in het leven
INFORMATIE
Een ontroerende mozaïekvertelling over mensen die proberen hun weg te vinden in het leven

We ontmoeten twaalf personages, wonend aan de rand van een stad. Mensen zoals jij en ik met allemaal hun eigen verhalen en waarheden. Van een jonge uitgehongerde verzekeringsagent, zijn zus die droomt over wolven en hun vader in het bejaardentehuis tot een ambitieuze supermarktmedewerker, een zwangere tiener en een oude zangeres die haar man mist. Het zijn kleurrijke figuren in een complexe, overweldigende samenleving zonder eenduidige antwoorden. Gedreven door hun verlangens en worstelend met hun angsten proberen ze een manier te vinden om om te gaan met hun leven.

Denkt u, dat er veel van mijn soort zijn. Mensen zoals ik, die leven, alsof ze niet leefden. Die zich door hun eigen leven heen stelen, voorzichtig en schuw, alsof niets daarvan hen toekomt, alsof ze geen recht hadden, zich erin te bevinden. – Alsof we dieven waren.”

De Duitse schrijver Dea Loher is een van de meest toonaangevende toneelschrijvers van dit moment. Haar werk is bekroond met talrijke prijzen, waaronder de Else Lasker Schüler Prijs, de Mülheim Dramatistenprijs en de Bertolt Brecht Prijs. Jessie L’Herminez deelt Lohers liefde voor de ploeterende mens. Ze ensceneert deze treurige en komische voorstelling vanuit haar kenmerkende fysieke speelstijl en laat zien hoe mensen zich spelend door het leven bewegen.

TRY-OUTS IN HAARLEM ALTIJD € 12,50

Schuurnacht – 6 april

Goodbye Stranger x Dieven AFTERPARTY

De Schuur en geeft tijdens de Week van de Haarlemse Nacht een dikke afterparty na de premières van de theatervoorstelling Dieven en de film Goodbye Stranger op donderdag 6 april vanaf 22.00 uur. Free entrance for all! Het Schuurdak gaat eraf, dus grijp die kans. Gelukkig hebben we daarna het hele paasweekend de tijd om bij te komen…

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voorstelling! Kies bij het afrekenen van de voorstelling de optie ‘Onder 30’ voor het gereduceerde tarief.

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling op woensdag 5 april. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

WANNEER
Zaterdag 1 april
20:00
Dinsdag 4 april
20:00
Woensdag 5 april
20:00
Donderdag 6 april
20:00
Vrijdag 7 april
20:00
Zaterdag 8 april
20:00
Woensdag 10 mei
20:00
Donderdag 11 mei
20:00

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand