Search
Close this search box.

28 nov.

DansClick 26

DansClick is een nationale tour van de spannendste namen in de danswereld. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een DansClick tour.

Informatie

DansClick is een nationale tour van de spannendste namen in de danswereld. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een DansClick tour.

Over dansvoorstelling DansClick 26

Naast de winnaar van de BNG Bank Dansprijs presenteert Korzo tijdens DansClick 26 ook haar eigen maker Tú Hoàng. Tijdens deze avond zie je dus twee stukken: ‘I am my ancestors wildest dreams’ van Sheree Lenting en False Memories van Tú Hoàng and Hiro Murata.

False Memories

Choreografie Tu Hoang & Hiro Murata

False Memories is een duet gemaakt door de jonge choreografen Tú Hoang en Hiro Murata. Het is het resultaat van een vier jaar lange samenwerking tussen de twee choreografen bij Conny Janssen Danst. False Memories onderzoekt de complexiteit van de menselijke psyche door het perspectief van twee individuen die verbonden zijn door een diepe band.

I am my ancestors wildest dreams
Choreografie van Sheree Lenting

Door de ogen van Sheree kijk je in I am my ancestors wildest dreams mee naar de wildste dromen van haar voormoeders(stammoeder). In deze voorstelling neemt Sheree je mee in hun nu nog onvertelde verhalen uit het verleden, heden en de toekomst. Ze bevraagt, onderzoekt en koestert haar vrouwenlijn. De dansers zijn de belichaming van deze verhalen. Cicely Wijnaldum en Ciara Hiwat nemen je daarin mee in vrouw-zijn. Met de power, wijsheid en liefde van hun vrouwelijke ancestors als legacy kijken zij vol vertrouwen hun toekomst tegemoet.

Omlijsting DansClick

De voorstellingen worden altijd omlijst met videoportretten van de makers en de Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje. De winnaar van de BNG Bank Dansprijs* 2023 wordt binnenkort bekend gemaakt. Naast de winnaar van de BNG Bank Dansprijs presenteert Korzo tijdens DansClick 26 ook haar eigen huismaker Tu Hoang.

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Datum en tijd

Donderdag 28 NOVEMBER
20:30 uur
De Schuur

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand