Search
Close this search box.

13 apr.

Cirkel Solo’s B: Melisa Diktaş & Sedrig Verwoert

Speciaal voor Dansdagen Haarlem maken vier jonge choreografen speciaal voor de Dansdagen Haarlem cirkelsolo: een choreografie gedanst door één danser binnen een verlichte cirkel. Je koopt een kaartje deze voorstelling krijgt daarvoor twee solo's te zien, afwisselend in de Schuur en in de Stadsschouwburg. Tijdens deze cirkel solo's zie je het werk van dansmakers Melisa Diktaş & Sedrig Verwoert.

Informatie

Speciaal voor Dansdagen Haarlem maken vier jonge choreografen speciaal voor de Dansdagen Haarlem cirkelsolo: een choreografie gedanst door één danser binnen een verlichte cirkel. Je koopt een kaartje deze voorstelling krijgt daarvoor twee solo's te zien, afwisselend in de Schuur en in de Stadsschouwburg. Tijdens deze cirkel solo's zie je het werk van dansmakers Melisa Diktaş & Sedrig Verwoert.

Het nieuwe festival Dansdagen Haarlem wil nadrukkelijk bijdragen aan de talentontwikkeling en zichtbaarheid van jonge dansmakers. Daarom zijn vier toonaangevende jonge choreografen uitgenodigd om ieder een nieuwe solo te ontwikkelen. Deze dansmakers zijn Sherise Strang, Dalton Jansen, Melisa Diktaş en Sedrig Verwoert. Zij beslaan afzonderlijk vier verschillende stijlen, hiphop/urban, contemporary/global en hedendaagse dans. Na elke performance is er een nagesprek met de dansmakers waarin ze vertellen over hun repetitieproces en inspiratie.

Solo van Melisa Diktas

Een oneindig gevecht, gevochten door een ontembaar wezen in een bloemetjesjurk.

Onder begeleiding van de Dahul. De drum die de ondergrond doet bewegen. Gezamenlijk stampend op de grond, laten horen dat ze er was, er is en er altijd zal zijn. De onsterfelijkheid representeren. Zij die het bestaan vertegenwoordigd.

“Het is gevaarlijk om te spreken, dus we dansen”

We vieren, vechten, laten ons meevoeren, tegenhouden, opkomen, we geven door, we zijn bewust, onbewust, gevoed worden, voeden, het gevaar altijd in het vizier hebben en houden. De Koerdische bewegingstaal met klanken van de Koerdische kwesties en alle andere onderdrukten verpakt in een lichaam. Wat als je elke dag wordt uitgeroeid, geëxecuteerd, en onderdrukt. Hoe ziet iets wat altijd in overleving is, eruit?

Solo Layers of Resilience van Sedrig Verwoert gedanst door Comfort Kondehson

In deze aangrijpende voorstelling neemt de getalenteerde danser Comfort Kondehson onder leiding van choreograaf Sedrig Verwoert het publiek mee op een transformerende reis. Een reis die de ervaringen echoot van een Zwarte vrouw die de gecompliceerde lagen van maatschappelijke onderdrukking trotseert. Bewonder de kracht van beweging terwijl de choreografie zich ontvouwt en de lagen van onderdrukking op levendige wijze weergeeft. Hoekige bewegingen beelden op indringende wijze de beperkingen die worden opgelegd door maatschappelijke normen en verwachtingen, waardoor een aangrijpende reflectie ontstaat op de uitdagingen waarmee het centrale personage wordt geconfronteerd.

De choreografie is een samenwerking tussen de bejubelde choreograaf Sedrig Verwoert en de getalenteerde danser Comfort Kondehson. Samen brengen ze een uniek perspectief en diepgang naar het podium, waarbij ze de complexiteit van identiteit en veerkracht verkennen.

Bio Melisa Diktaş

Melisa Diktaş is een beweger van Koerdisch/Indische afkomst uit Nederland. Ze begon in het werkveld als danseres bij The Voice of Holland en Vlaanderen, Idols en andere events, ook in het buitenland zoals Duitsland en België. Ze heeft ook lessen in Portugal en Marokko gegeven.

Ze is nu voornamelijk danseres in theaters bij verschillende producties, companies, poëten en evenementen. Recentelijk heeft ze getourd met het stuk LENTE geproduceerd door Ryan Djojokarso in samenwerking met opera zangeres Bernadeta Astari. En is nu voornamelijk aan de slag met choreograaf Anne Suurendonk, waarmee ze afgelopen maanden mee heeft getourd en binnenkort weer mee aan de slag gaat voor een nieuwe creatie.

Nadat ze 7 jaar geleden is afgestudeerd aan dansacademie Lucia Marthas Institute for Performing Arts, heeft ze non stop mogen leren en proeven in het werkveld met veel ontwikkelde ervaringen. Het laatste werk dat Melisa heeft gechoreografeerd (in samenwerking met Angelo Pardo) is de videoclip van artiest Karsu Donmez.

Bio Sedrig Verwoert

Sedrig Verwoert, geboren in Suriname en op jonge leeftijd naar Amsterdam verhuisd, is een veelzijdige danser, choreograaf en bewegingscoach. Na zijn succes in de Eurovision Young Dancers-competitie en een beurs van de Van den Ende Foundation, danste hij bij gerenommeerde gezelschappen in New York en Israël. Terug in Nederland, trad hij op met diverse choreografen en werd hij in 2021 Young Creative Associate bij Nationale Opera en Ballet.

Verwoert creëerde opmerkelijke werk, waaronder de dansfilm “I Feel It Too” geïnspireerd door de pandemie. Zijn choreografie “Do All Dogs Go To Heaven?” en samenwerkingen met Beyoncé, ICK Amsterdam en De Appel Art Centre onderstrepen zijn impact op de danswereld. Hij ontving prijzen en nominaties, zoals de BNG Bank Dance Award en een Zwaan voor Meest Indrukwekkende Dansprestatie. Zijn recente projecten omvatten de audiovisuele liveshow “Within Without II” en danswerken als “The Ritual” en “Slightly Damp in A Misty Street.” In oktober 2023 bracht Verwoert de psychedelische dansfilm “Wave” uit, samen met ontwerper Bart Hess, en presenteerde in samenwerking met Random International “Movement Studies in the Living Room | Variation II” voor Nxt Museum.

ALTIJD MET KORTING CULTUUR BELEVEN IN HET CENTRUM VAN HAARLEM?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Dansdagen Haarlem wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Cultuurstimuleringsfonds en het Cultuurfonds. De Cirkel Solo’s worden gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Holland.

Datum en tijd

Zaterdag 13 APRIL
19:00 uur
De Schuur
Zondag 14 APRIL
18:15 uur
De Schuur

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand