01 apr.

BIG BOX & kleines orchester (4+) 2turvenhoog festival & Florschutz & Döhnert

In de kracht van verbeelding is een doos veel meer dan alleen een doos.

Informatie

In de kracht van verbeelding is een doos veel meer dan alleen een doos.

Op het toneel staat een grote doos: een enorm pakket, een telefooncel, een werkplaats, een lift, een ruimteschip? Er groeien straatlantaarns uit de doos. Een kleine dirigent glijdt over het podium en geeft een ritme aan. De doos draait zich om en besluit een tafel te zijn.

In de voorstellingen van het Duitse gezelschap Florschütz & Döhnert staat het idee van de acteur als auteur centraal.  Ze zoeken voortdurend  naar een samengaan van muziek, de verschillende expressiemiddelen van poppen- en objecttheater en menselijk handelen. Het onderwerp van het stuk bepaalt de theatrale vorm, waarbij altijd wordt gestreefd naar poëzie en diversiteit.

Welke krachten zetten dingen in beweging? In BIG BOX & & kleines orchester volg je de verhalen die door objecten in beweging worden gezet! Alles op het toneel begint met elkaar te spelen: het licht, de muziek, de mensen en de voorwerpen. Is het manipulatie of autonomie? Het is de kracht van de verbeelding dat een doos veel meer kan zijn dan alleen maar een doos.

De Schuur

Naast de voorstellingen in PHIL zijn er in de Schuur ook meerdere voor­stel­lingen te zien tijdens 2turvenhoog. Ook kan je in Schuur genieten van een heerlijk paasontbijt met livemuziek. Klik hier om het programma in de Schuur te zien. 

Terug naar 2turvenhoog festival

Datum en tijd

Prijzen

€ 11,00 – € 16,00

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand