Barokmuziek door Matthijs Koene en Les Pastourelles

Op zondag 26 februari om 11.00 uur treden panfluitist Matthijs Koene en Les Pastourelles op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Op het programma staan werken van o.a. Scarlatti, Leclair en Telemann.
INFORMATIE
Op zondag 26 februari om 11.00 uur treden panfluitist Matthijs Koene en Les Pastourelles op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Op het programma staan werken van o.a. Scarlatti, Leclair en Telemann.

Matthijs Koene wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten. Matthijs studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en werd kort daarna benoemd tot hoofdvakdocent panfluit aan hetzelfde instituut. Met zijn grensverleggende aanpak is hij er in geslaagd om de panfluit te introduceren in de klassieke muziekwereld. De eigentijdse metalen panfluit die hij ontwikkelde in samenwerking met Fentrop Orgelbouwers heeft daar zeker aan bijgedragen. Met het ensemble Les Pastourelles bewijst hij dat barokmuziek het uitgelezen repertoire is om te bewerken voor de panfluit. Het ensemble bestaat uit Matthijs Koene, panfluit, Elise Dupont, barokviool, Franc Polman, barokviool, Octavie Dostaler-Lalonde, barokcello en Siebe Henstra, klavecimbel. Op het programma staan werken van o.a. Alessandro Scarlatti, Jean-Marie Leclair en Georg Philipp Telemann.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal als het concert niet is uitverkocht (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen. 

De Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.

WANNEER
Zondag 26 februari
11:00–12:45

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand