Alma Quartet Glass, Barber, Riley en Smith

Wie naar het Alma Kwartet luistert herkent misschien hun gezichten uit het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Want het was in dat ‘grote’ verband dat zij in 2014 hun plannen smeedden voor een experiment met zijn vieren.

Alma Quartet Glass, Barber, Riley en Smith

 ‘Ze beschikken over een collectieve antenne voor verfijnde klankkleuren’, schreef De Volkskrant over het kwartet. Hier buigen de vier musici zich over veelkleurige kwartetmuziek uit de VS. Nu eens niet alleen het wereldberoemde romantische Adagio van Samuel Barber maar het complete strijkkwartet waaruit het stamt. Verder minimal componisten Terry Riley en Philip Glass. En grote verrassing: Carrot Revolution uit 2015 van  Gabriella Smith, waarin zij met een nieuwe bril terugblikt op het waardige genre van het strijkkwartet. 

Website: Alma Quartet

48 uur Amerikaanse componisten

Dit concert is onderdeel van 48 uur Amerikaanse componisten.  De ‘48 uur’ staat dit jaar in het teken van Amerikaanse componisten. Een avontuurlijk weekend waarin klassiek, jazz en minimal music elkaar ontmoeten. Bekijk hier ook de andere concerten

Datum en tijd

Prijzen

€ 27,50 – € 32,50

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand