Search
Close this search box.

WINKELEN IN HAARLEM

Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maat het shoppen hier zo leuk.

Van vintage
tot fashion

Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maat het shoppen hier zo leuk.

eve.

Heerlijke winkel met leuke comfortabele mode. Altijd eerlijk en deskundig advies en als vanzelf ‘ service with a smile’.

Jewelry in Style

Jewelry in Style is a home store with a very wide collection of stylish jewelry in many different styles.

Bang & Olufsen Ynter Haarlem

Luxe en mooi vormgegeven tv’s, audiosystemen en automatiseringsproducten voor in huis van het eigen merk.

The Golden Streets

Een doorsnee-aanbod? Dat vind je juist niet in de Gouden Straatjes. Wél een ouderwets gezellige winkelsfeer en talloze bijzondere boetieks. Van conceptstores en vintagewinkels tot ambachtelijke speciaalzaken en exclusief design.  

De zeven Gouden Straatjes liggen rond de Grote Markt, het centrale plein in het hart van de stad. Elke straat heeft wel iets bijzonders. Ontdek de Instagramwaardige Warmoesstraat, de laatste modetrends in de Anegang, de prachtige panden in de Gierstraat, de creatieve Schagelstraat en de stijlvolle Zijlstraat. En vergeet de Koningstraat niet; dat is een echte must-see. De Kleine Houtstraat behoort niet alleen tot de Gouden Straatjes, maar is ook nog eens tweemaal uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. 

Shopping areas

Ook buiten het centrum zijn winkelcentra te vinden. Centrum Schalkwijk is een winkelcentrum met supermarkten, winkels en informele horeca. De Generaal Cronjéstraat is een winkelstraat in Haarlem-Noord. Er bevinden zich ongeveer diverse 150 winkels. Van kledingwinkels tot drogisterijen en van restaurants tot speciaalzaken. 

General Cronjé Street

Grote Markt

Schalkwijk Haarlem

Cross Street

Barteljoris Street

Gedempte Oude Gracht

Grote Houtstraat

Markets

Een marktbezoek beidt de kans om direct van producten te kopen. Dat zorgt voor verse producten en een persoonlijke touch. Het ontdekken van unieke, handgemaakte en lokale producten biedt een winkelervaring die je in gewone winkels niet vindt.  

In Haarlem zijn wekelijks verschillende markten te bezoeken. De bekendste markt is op de Grote Markt. Op maandag en zaterdag staan hier marktkramen met verswaren, bloemen, kleding en ambachtelijke producten. Voor biologische producten moet je naar de biomarkt op de Botermarkt op vrijdag. Op maandag en zaterdag staat er ook een markt op de Botermarkt. Hier vind je onder andere tweedehands spullen. In Haarlem-Noord is elke donderdag markt in de Floresstraat. Dit is een gezellige markt vol hapjes. In Schalkwijk is op het Californiëplein, om de hoek van winkelcentrum Centrum Schalkwijk, een gezellige markt te vinden op dinsdag. In de Amsterdamse buurt kan je elke vrijdag terecht bij een markt op de Zomerkade. Hier vind je onder andere biologische producten. Tussen juni en oktober staat er om de zaterdag een gezellige antiekmarkt op de Dreef. Hier kun je heerlijk snuffelen tussen antieke spullen. Elke eerste zaterdag van de maand staat er een bio-markt in de Haarlemmer Kweektuin. De voeding die wordt verkocht is zoveel mogelijk regionaal geproduceerd.  

Horeca

Whether it's Monday, Wednesday or Saturday: Haarlem's bars and restaurants are always lively. Most cafes and restaurants can be found around the Grote Markt, on the Oude Groenmarkt, the Klokhuisplein and the Riviervismarkt. Also be sure to walk through Lange Veerstraat and Warmoesstraat if you are hungry.

VVV Haarlem

Leuke Haarlemse souvenirs shoppen? Of meer weten over winkels in Haarlem? Bezoek VVV Haarlem op de Grote Markt. Dit is een toeristisch informatiekantoor waar je terecht kan met al je vragen over de stad. Bij VVV Haarlem haal je onder andere wandelfolders, een stadsplattegrond en museumtickets.  

Welcome to Haarlem

Menu

Menu

Today

Tomorrow

This week

This weekend

This month