Haarlems

Surroundings

Haarlem is de perfecte uitvalbasis naar steden, natuur, strand en attracties in de omgeving. Stap op de fiets of pak de trein!

To the beach?

Haarlem heeft meer te bieden dan alleen een historische binnenstad. Neem eens een kijkje in de mooie omliggende regio. Zo is het strand de uitvalbasis voor veel Haarlemmers. Met de trein sta je binnen tien minuten op het station van Zandvoort. Of pak de fiets en neem de Zeeweg via Overveen naar Bloemendaal aan Zee. Hier kun je heerlijk vertoeven op het strand. Op de hete dagen in het jaar bruin je bij op een ligbedje, neem je een verkoelende duik in de zee of drink je een verfrissend drankje op een van de vele strandtenten. Maar ook in de winter is het strand een fijne plek om te komen. Waai uit tijdens een wandeling en warm op met een kop warme chocomelk.

South-Kennemerland National Park

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is de achtertuin van Haarlem. Een prachtig uitgestrekt bos- en duingebied tussen IJmuiden, Haarlem en Zandvoort. Je hebt er een enorme rijke flora en fauna en duinmeren als ‘t Wed en de Oosterplas. Wandelen, fietsen en zwemmen is hier heerlijk.

Op naar

Amsterdam
De ligging van Haarlem is perfect. Je begeeft je tussen stad en strand. Haarlems omgeving is goed te bereiken met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Haarlem heeft twee treinstations. Ook ligt de stad aan goede uitvalswegen en ben je binnen een mum van tijd op de snelweg. Je plant je reis gemakkelijk met 9292.

Activiteiten in de omgeving

In de stad is al veel te beleven. Maar ook in Haarlems omgeving vermaak je je met genoeg activiteiten. Wandel langs de grachten van Amsterdam en bezoek musea in onze hoofdstad. Of huur fietsen en ontdek de natuurgebieden rondom Haarlem op een actieve manier.

Book your overnight stay

Since the spring of 2023, you can also book your hotel or B&B in Haarlem through Moonback. Through this honest booking site you will not get to see manipulated search results and you will immediately discover what is going on in the area around your hotel. Where are you staying tonight? 

Menu

Menu

Today

Tomorrow

This week

This weekend

This month