Search
Close this search box.

The most beautiful picnic spots in and around Haarlem

Tijdens de zomerdagen

Picknicken is een van de leukste zomeractiviteiten. Het geeft je de kans om tijd door te brengen in de natuur en samen te komen met vrienden. Haarlem kent veel plekken in en om de stad waar je kunt neerstrijken op een kleedje. Een aantal van deze mooie plekken staat hier op een rijtje.
Haarlemmerhout

De Haarlemmerhout, ook wel De Hout genoemd, is een van Haarlems meest geliefde parken. Je vindt het park nabij het centrum. Je kunt hier heerlijk wandelen. Midden in het park is een boerderij met onder andere herten. Verder heeft het park een knus theehuis waar je terecht kunt voor wat eten en drinken. De Hout is de perfecte plek om op een warme dag schaduw te zoeken tijdens een picknick.
De Veerplas

De Veerplas is een fijne plek met een groot grasveld een klein strandje aan een meer aan Amsterdamse kant van Haarlem. Het is een rustige locatie en daarmee perfect om te relaxen met stokbrood en een drankje. Op de warme zomerdagen kun je hier zelfs even te water gaan om af te koelen. Bij de Veerplas zit horecagelegenheid Het Veerkwartier. Hier kun je lekker onderuit zitten en genieten van buiten zijn.
Het Kenaupark

Het Kenaupark is een oase in de stad. Het ligt vlak bij het station. Het park is rustig en een hele geschikte plek voor een picknickdag. Vul je tas met lekkere hapjes en verfrissend drinken en relax op een kleedje in het Kenaupark.
Het Wed

Net voorbij Overveen en het bezoekerscentrum Kennemerduinen vind je duinmeer Het Wed. Vooral met kinderen is dit een leuke plek om een zomerse dag door te brengen. Het is een beschut strandje met een meer waar je in kan zwemmen. Vanaf Haarlem is het niet zo ver als de zee en het is een stuk minder toeristisch.
Elswout

Landgoed Elswout ligt in Overveen. Het is een groene, open en romantische plek waar je écht tot rust komt. Het bos, de vele bruggetjes en monumenten, zoals koetshuizen maken de plek fascinerend. Er zijn wandelroutes en er lopen hertjes rond. Om flora en fauna intact te houden, staat bij de ingang op welke velden je op een kleedje kunt picknicken.
Schotersingel

Fan van bootjes kijken? Ga dan naar de Schotersingel. Deze singel maakt deel uit van De Bolwerken. De Schotersingel loopt vanaf de Kloppersingel naar de Kinderhuissingel, wat ook fijne picknickplekken zijn. De singelen zijn populair onder mensen die op een warme dag door Haarlem varen. De bootjes zijn een leuk gezicht als je aan de kant van de zon geniet. Je vindt de singelen vlak bij het station.
Welcome to Haarlem

Menu

Menu

Today

Tomorrow

This week

This weekend

This month