Nederlands Hoornisten Genootschap

Information

Het Nederlands Hoornisten Genootschap viert zijn 40 jarig jubileum met een festival in de Philharmonie Haarlem. Het festival HOORN! wordt spectaculair geopend op de vrijdagavond door de Vienna Horns.

Op zaterdag 28 mei vindt er een compleet dagprogramma plaats. Zelf in groepen samenspelen wordt afgewisseld met masterclasses, lezingen en concerten. 

In het lunchconcert speelt Jörg Brückner Mozart op zijn Weense hoorn en Fréderick Franssen barok repertoire van zijn zojuist uitgekomen CD. Hanna Guirten zal daarnaast te horen zijn als één van de nieuwe generatie Nederlandse hoornisten.

Tijdens het middagconcert vindt er een heuse estafette plaats. Het beroemde trio van Johannes Brahms wordt per deel op een andere hoorn gespeeld. Zo hoor je het verschil tussen de moderne, weense en natuurhoorn. 

Hoogtepunt van de zaterdag is het galaconcert in de avond. Daar voorafgaand spelen we met alle leden en artiesten samen in de foyer een kwartet van Bruckner dat in aanloop naar en op de dag zelf wordt ingestudeerd. 

Het avondconcert laat een brede kijk op de hoorn zien. Solisten als David Alonso & Radegundis Tavares worden afgewisseld met diverse ensembles. Zo speelt een kwartet van de Vienna Horns en een ensemble samengesteld uit hoorngroepen van de Nederlandse beroepsorkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Het NHG toont ook zijn verbindende karakter met een ensemble bestaande uit studenten van alle Nederlandse conservatoria. 

Op het ticket staat de aanvangstijd van het galaconcert, maar het ticket geeft toegang tot het complete dagprogramma. Voor het lunch- en middagconcert geldt vol=vol.

Klik hier voor het gedetailleerde programma

When

  • Saturday the 28th of may 2022 from 20:00 to 22:40

Location

Contact

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

More information