IDFA Extended: Silence of the Tides
Sorry, this event is not available anymore

IDFA Extended: Silence of the Tides

Contact

Address:
Filmschuur
Filmschuur
Lange Begijnestraat 9
2011 HH HAARLEM
Plan your route

Information

Een intens cinematografisch portret van het Waddengebied

Silence of the Tides is een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een po√ętische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht. Een haast hallucinerende filmervaring voor het grote doek van regisseur en cameraman Pieter-Rim de Kroon, die eerder onder meer Hollands Licht, A Day in a Life en V.I.S.S.E.N maakte.

IDFA Extended
Het realiseren van het IDFA ten tijde van het coronavirus vraagt om een nieuwe aanpak. Daarom is het IDFA dit jaar niet alleen in Amsterdam, maar ook online en in de Filmschuur. Onder de naam IDFA Extended vertonen we zes bijzondere documentaires. De aftrap op woensdag 18 november gaat helaas niet door vanwege de nieuwste sluiting. De overige zes films vertonen we wel, op zondag 22 november.

Vanaf januari 2021 is The Best of IDFA weer volop in de Filmschuur te zien. IDFA Extended films zullen geen onderdeel van dat programma uitmaken. Op dit moment weten we helaas nog niet wanneer we de vertoningsdata van The Best of IDFA bekendmaken en we de kaartverkoop starten.

Location

Take a look