30 Appearances Out of Darkness

Information

Betoverend, mysterieus, hypnotiserend. Een voorstelling over verdwijnen. En verschijnen. Arno Schuitemaker creëert met 30 Appearances Out of Darkness een ervaring waar vanuit het duister een nieuwe dimensie opent. Dat wat donker is, kan angstaanjagend zijn, letterlijk maar ook zeker figuurlijk.

Schuitemaker: "Misschien kunnen we verlichting vinden door erin te verdwijnen, al was het maar om er aan de andere kant uit te komen."

In het aardedonker ontstaan indrukwekkende beelden, soms op de grens van de perceptie. Betoverend, mysterieus, hypnotiserend. Veronderstellingen die we maken worden uitgedaagd. Een groep performers beweegt over het podium. Niet iedereen is tegelijkertijd zichtbaar, maar hun aanwezigheid is altijd voelbaar. Ze verschijnen en verdwijnen, nooit op eenzelfde manier – gevonden, verloren en opnieuw op zoek.

Deze wereld, zo lijkt het, heeft een eigen soort zwaartekracht en alles en iedereen wordt opgenomen in een nieuwe, grenzeloze dimensie. Hoe onheilspellend ook, deze duisternis, dit intense donker, is een plek geworden van eindeloze mogelijkheid.

Naast dans is er in deze voorstelling een belangrijke rol weggelegd voor muziek, gecomponeerd door Aart Strootman en het lichtontwerp van Jean Kalman.

"Hopefulness is risky, since after all it is a form of trust,
trust in the unknown and possible."

Hope in the Dark - Rebecca Solnit

Over Arno Schuitemaker

Voorstellingen van Arno Schuitemaker moet je ondergaan. Zijn interdisciplinaire werk gaat buiten de gebaande paden en zet zo’n beetje álles in beweging: performers, muziek, licht, ruimte. Fragmenten uit zijn dagboek dienen als bron en transformeren in zijn voorstellingen tot belichaamde bespiegelingen op het leven. Ook 30 Appearances Out of Darkness ontstond op deze manier.

30 Appearances Out of Darkness gaat in première tijdens Holland Festival 2022.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voorstelling! Kies bij het afrekenen van de voorstelling de optie ‘Onder 30’ voor het gereduceerde tarief.

When

Location

Contact

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

More information