Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collective

Information

In misschien wel het beste gedicht ooit toont Eliot een wereld die aan duigen ligt. In The Waste Land heerst dwang niet liefde, indoctrinatie niet ontplooiing, gezag niet beleving. Waar kun je dan heen, is er nog hoop?

In 2022 is het precies honderd jaar geleden dat T.S. Eliot zijn legendarische gedicht The Waste Land schreef.  Achmed Shamlou, een van de grootste Iraanse dichters uit de 20e eeuw, schetst decennia later vanuit een heel andere cultuur en geschiedenis eenzelfde beeld. In de voorstelling Het Barre Land verkennen Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective het universele thema van teloorgang en wedergeboorte. 

Muziek van de Iraanse componist Farokhzad Layegh is de verbindende schakel tussen beide dichters, aangevuld met composities van Igor Stravinsky, Max Richter en Rik Ronner. De dans breekt bijna letterlijk de ruimte uit, met explosieve stukken choreografie dichtbij de grond en poëtische gedeeltes zwevend tegen de muren en het plafond. Het barre land is een voorstelling waarin dansers en musici met uiteenlopende muziekstijlen en dansvormen elkaar uitdagen om de grenzen van hun eigen gebied te verleggen.

Website: Amsterdam Sinfonietta | ISH Dance Collective

When

  • Friday the 30th of september 2022 from 20:00 to 22:00

Location

Contact

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

More information