ULTIMATUM (4horsemen)

Information

Nieuwe Vide presenteert tijdens de Stripdagen Haarlem ULTIMATUM (4horsemen).

Vier mannen te paard die een spoor van mislukte oogsten, slagvelden en de dodelijke pest achter zich aan trekken, en een voorbode zijn van de naderende dag des oordeels. Dat is het beeld dat we uit de late middeleeuwen overgeleverd hebben gekregen van de vier ruiters van de apocalyps. Maar welk spoor zouden de ruiters vandaag de dag trekken in de tijd van nucleaire dreiging, covid-19, fake news, klimaatcrisis en dickpics?

Tijdens Stripdagen Haarlem gaan bij Nieuwe Vide vier verschillende striptekenaars, Eddie Hara, Dieter Van der Ougstraete, Stefan Kasper en TRIK de vier muren van Nieuwe Vide vullen om nieuwe werelden te bouwen op de ruïnes van onze maatschappij.

Na Stripdagen Haarlem zullen de muren van de expositie het decor vormen voor maatschappelijke gesprekken over thema’s als mannelijkheid, grensoverschrijdend gedrag, speculatieve fictie en emancipatie.

Aan de expo zullen ook studenten van ArtEZ Illustration Design en studenten illustratie van de HKU deelnemen met tekeningen over Tata Steel. Tevens zal illustrator Linda van Bruggen animaties laten zien en toont kunstenaar PM Delèfre selectie van zijn trash composities met voordracht.

Op woensdagavond 25 mei en 8 juni zullen er Teken or Leave It workshops gegeven worden door cartoonist TRIK en graphic journalist Eva Hilhorst over Tata Steel. Deze zijn voor iedereen toegankelijk, en daarna mag je je werk in de tentoonstelling ophangen.

When

  • Daily until july 31st, 2022 from 16:00 to 17:00

Prices

  • Free

Location

Contact

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

More information