Common Ground

Information

Na acht jaar artistiek leiderschap van de Australische groep Chunky Move is choreografe Anouk van Dijk terug in Nederland. Het eerste werk waarmee zij gaat touren is haar afscheidsvoorstelling bij Chunky Move, Common Ground. Een adembenemend duet als een utopisch ideaal van saamhorigheid.

Twee sterke dansers bewegen zich in Common Ground als in een choreografisch schaakspel. Maar dan wel een spel, waarin diepgewortelde regels door onverwachte bewegingen omver worden geworpen. Een poëtische studie over gelijkenis, gelijkheid, territoriumafbakening en verschuivende krachten. De spanning tussen elkaar steunen en de restricties van wederzijdse afhankelijkheid wordt tot het uiterste getest. “Een verfrissend direct duet. Een imposante kaalslag zonder opsmuk, rekwisieten en technologie, waarbij de kracht en schoonheid van de dansers in volle glorie te zien is”, schreef Dance Australia.

Over Anouk van Dijk

De Nederlandse choreografe Anouk van Dijk werd in 2012 aangesteld tot artistiek directeur van het gerenommeerde Australische dansgezelschap Chunky Move. Bij haar vertrek uit Nederland werd ze bekroond met de Gouden Zwaan, voor haar artistieke en academische bijdrage aan de dans in Nederland.

When

Location

Contact

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

More information