Verrassingsproductie

Information

Als laatste voorstelling bij Toneelschuur Producties in seizoen 2022-2023 had Nina haar zinnen gezet op de moderne klassieker Dood van een Handelsreiziger van Arthur Miller.

Maar de erven Miller staken daar een stokje voor, want Nina’s idee om de baas van handelsreiziger Willy Loman door een vrouw te laten spelen, en het idee hem niet twee zonen, maar een zoon en een dochter te laten hebben, was niet toegestaan. De erven houden vast aan de genders zoals Miller ze in 1949(!) opschreef. Daarmee is Nina’s plan niet uit te voeren, want om anno 2022 nog betekenis te geven aan Millers tekst moet je volgens haar niet krampachtig vasthouden aan gender. “Het is toch te gek voor woorden dat een CEO niet gespeeld kan worden door een vrouw. Dan hebben we het toch niet over NU?”

Toneelschuur Producties steunt Nina’s beslissing om Dood van een Handelsreiziger niet te maken. Het productiehuis geeft haar de kans om haar vakmanschap en creativiteit alle ruimte te geven. Nina krijgt ‘carte blanche’ om in oktober te maken wat ze wil in de grote zaal van de Schuur. Er zijn geen regels en geen (gender)restricties: Nina krijgt de vrije hand en haar kennende wordt dit zonder meer een indrukwekkende gebeurtenis.

TRY-OUTS IN HAARLEM ALTIJD € 12,50

Toneelschuur Producties try-out pakket

Er zijn vijf nieuwe Toneelschuur Producties op komst. Wil je er geen een missen? Koop dan het Toneelschuur Producties try-out pakket. Voor €50 zit je het hele seizoen vooraan bij de eerste try-out van iedere productie.

Verrassingsproductie - Nina Spijkers: 22 oktober 2022

Geschiedenis van Geweld - Abdel Daoudi: 19 november 2022

De Dappere Soldaat - Steef de Jong: 11 maart 2023

Dieven - Jessie L'Herminez: 1 april 2023

Hamlet en Ophelia - Mateusz Staniak: 20 mei 2023

Koop hier je try-out pakket.

When

Location

Contact

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

More information