Drie zusters

Drie zusters

Information

Kijk donderdag 28 januari naar de livestream van Eline Arbo's radicale theaterbewerking van Drie Zusters

Livestream
De tournee van Drie Zusters kon door de lockdown helaas verre van voltooid worden. Om iedereen de kans te geven alsnog te genieten van Eline Arbo's laatste Toneelschuur productie, streamen we Drie Zusters deze donderdag, 28 januari  om 20.30 uur eenmalig vanuit de Toneelschuur. En jij kunt vanuit huis live meekijken.
Een financiële bijdrage aan het mogelijk maken van deze stream is vrijwillig. Uiteraard waarderen we het ontzettend als je hiervoor een donatie wilt doen. Dit is mogelijk via deze link of donderdag tijdens de voorstelling.

Over de voorstelling
Eline Arbo maakt na haar theaterhit Weg met Eddy Bellegueule opnieuw een eigen radicale theaterbewerking. Ditmaal van Drie Zusters, de klassieker van Anton Tsjechov. Arbo trekt in haar voorstelling een parallel tussen Tsjechovs drie zussen die op een beter leven hopen en de positie van vrouwen in onze huidige tijd. Een politieke voorstelling die, zoals we eerder hebben gezien bij Eline Arbo, ook licht, humoristisch en muzikaal zal zijn. Met een achtkoppige cast, waaronder Diewertje Dir, Sarah Janneh en Keja Klaasje Kwestro als de drie zussen.

Eline Arbo over haar keuze voor Drie Zusters
"De zusters van Tsjechov zijn zowel helden als waarschuwende voorbeelden. Ik wil ze verdedigen, maar tegelijkertijd ook flink de oren wassen. Ze zijn net zoveel slachtoffer van het systeem als van hun eigen zelfbeeld en inactie. In mijn bewerking vliegen we in vogelvlucht langs de vier feministische golven. Ik gebruik naast de tekst van Tsjechov ook bronnen als Virginia Woolf, Betty Friedan, bell hooks, Joke Smit, Anja Meulenbelt, Soraya Chemaly en een heleboel statistieken van het CBS. Ik wil met de wijsheid van 2020 verschillende tijdsbeelden neerzetten om ons af te vragen: wat heeft de vooruitgang betekend voor onze gelijkheid?"

tekst Anton Tsjechov regie + bewerking Eline Arbo met Diewertje Dir, Mees Hilhorst, Matthijs IJgosse, Sarah Janneh, Keja Klaasje Kwestro, Benjamin Moen, Sander Plukaard, Ntianu Stuger decor Sarah Nixon  lichtontwerp  Varja Klosse kostuums Rebekka Wörmann muziek Thijs van Vuure dramaturgie Thomas Lamers foto Annaleen Louwes ontwerp Esther Noyons

 

IN DE PERS

“De inhoudelijke ambitie van de regisseur en het stuk van Tsjechov maakt de voorstelling eindeloos boeiend”
Theaterkrant

“Ze durft repertoire rigoureus om te buigen en kiest voor uitgesproken vormen”
NRC

“Arbo drukt ons met de neus op de feministische feiten”
Het Parool

“In taal en toon heeft Arbo de melancholie van het machteloze ‘naar Moskou (..) omgebogen naar een krachtig verlangen”– Trouw

“Theatraal is hij zeker. En superexpressief”
★★★☆☆- Volkskrant

“Radicaal, enerverend en muzikaal” – Scenes

 “Een gelijkhebberig theatergezelschap uit de zeventiger jaren” ★★★☆☆- RiRo

INTERVIEWS

“Interview met Eline Arbo” | Schuur Magazine (PDF)

“Eline Arbo wint Regieprijs 2020” | Theaterkrant

“Oude rot, jonge hond” | Dubbelinterview met Adelheid Roosen en Eline Arbo | VPRO

PODCAST

Luister naar Eline Arbo in de nieuwe podcast De Theaterbeprater van Toneelschuur Producties

When

  • Thursday the 28th of January 2021at 20:30

Location

Take a look