The Best of IDFA on Tour
Sorry, this event no longer available

The Best of IDFA on Tour

Information

De beste films van het IDFA op één dag te zien in de Filmschuur!

Van de meer dan honderd documentaires die tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam in première gaan, zijn de beste films door het hele land te zien. Op zeven opeenvolgende zaterdagen vanaf 12 januari en op vier dinsdagen vanaf 15 januari is dit The Best of IDFA on Tour-programma in de Filmschuur te zien.

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor het gehele programma, het is niet mogelijk kaarten te kopen voor losse films. Cinevillepashouders betalen dit jaar € 14,50. Zij kunnen tickets kopen via de website voor het normale tarief (€ 25,-) om zeker te zijn van een plaats. Op de voorstellingsdag kunnen zij op vertoon van hun Cinevillepas aan de kassa het teveel betaalde bedrag terugkrijgen, voor aanvang van de eerste film. Op vertoon van de VIP kaart van de BankGiro Loterij kost een kaart slechts €20,- (max 2 pers per pas).

Programma

11:00 uur:
The Man Who Looked Beyond the Horizon van Martijn Blekendaal – Winnaar van de IDFA Special Jury Award for Children's Documentary
Nederland 2018, 26 min, Nederlands gesproken en Engels gesproken
Ruim veertig jaar geleden besloot Bas Jan Ader de stoute schoenen aan te trekken. Met een piepklein zeilbootje verliet hij de Amerikaanse kust om naar Engeland te varen. Negen maanden later werd dat bootje dobberend op zee teruggevonden. Zonder Bas Jan.

Aansluitend:
Los Reyes van Bettina Perut & Iván Osnovikoff – Winnaar Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary
Chili/Duitsland 2018, 78 min, Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Los Reyes is het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. Maar in zijn letterlijke betekenis (‘de koningen’) slaat de titel van deze film evengoed op Chola en Football, de twee zwerfhonden die van deze open ruimte vol rondrazende skateboards en lawaaierige tieners hun thuis hebben gemaakt.

12:45 uur: lunchpauze – in het café zijn belegde broodjes en biologische soep verkrijgbaar

13:15 uur:
Island of the Hungry Ghosts van Gabrielle Brady – Winnaar Amsterdam Human Rights Award
Duitsland/Groot-Brittannië/Australië 2018, 94 min, diverse talen gesproken, Nederlands ondertiteld
De beelden van de krabbentrek op het in de Indische Oceaan gelegen Christmas Island hadden in een natuurfilm niet misstaan. Maar Gabrielle Brady contrasteert dit fenomeen met een heel andere vorm van migratie. De idealistische traumatherapeut Poh Lin bezoekt daar het zwaarbewaakte Australische detentiecentrum voor illegale immigranten, die er vaak jarenlang zonder enig perspectief worden vastgehouden.

14:50 uur: pauze

15:15 uur:
Don’t Be a Dick About It van Benjamin Mullinkosson – Winnaar VPRO IDFA Audience Award
Verenigde Staten 2017, 69 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Peter en Matthew hebben allebei rood haar, groeien op bij hun ouders, zijn dol op elkaar en vliegen elkaar voortdurend in de haren. Peter is geobsedeerd door het televisieprogramma Survivor, waarvan hij de eliminatierondes elke dag volgens een onwrikbaar ritueel naspeelt. Zijn jongere broer Matthew heeft een extreme angst voor honden en probeert daar vanaf te komen.

16:25 uur: eindeLocation

Take a look