Known & to Know

Information

In de serie Known & To Know combineert ICK een nieuw werk, in deze eerste editie Reverbated Emissions van de jonge choreograaf Andreas Hannes, met een remake van een voorstelling van Emio Greco en Pieter C. Scholten. In deze editie is dat Nero naar Conjuncto di Nero.

De Griekse choreograaf Andreas Hannes (1987) creëert het werk Reverberated Emissions, waarin hij de menselijke relatie met de zwaartekracht herziet. Hij zoekt in zijn choreografie naar een lichaam dat vloeiend en gevaarlijk sensueel is. De dansers navigeren door een ruimte, die hen samenbindt alsof ze één lichaam zijn. Zo ontstaat een verleidelijke, opwindende omgeving voor een onaardse dans.

Nero is een hedendaagse remake van het internationaal succesvolle Conjunto di Nero. Ook dit werk uit 2001 speelt met de perceptie van zwaartekracht en ruimte. In de choreografie van Greco en Scholten vervagen visuele grenzen door duisternis en mist en verdwijnen en verschijnen lichamen in een andere dimensie.

“Enormously powerful. (…) The six dancers, are immaculate.” schreef Sydney Morning Herald destijds over Conjunto di Nero.

When

Location

Contact

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

More information