Japanse Sprookjes

Information

Een avontuurlijke locatievoorstelling midden in het bos over de kracht en de schoonheid van de natuur.

Welkom in het magische bos van Caprera. Hier wonen de Kami: natuurgeesten van bomen, planten, dieren en mensen. Ze zitten diep verscholen en laten zich bijna nooit zien. Maar als je ze weet te vinden, kunnen ze je oeroude verhalen vertellen.

De rondreizende bossjamaan Koele Bries is je gids. Hij kent elke boom op zijn duimpje en weet altijd de weg. Hij luistert naar de bladeren, bespiedt de wilde dieren en ruikt aan de wind.

Kom mee op avontuur met Koele Bries. Trek je avonturenlaarzen of verhaalsandalen aan en ga mee op pad door Caprera, op zoek naar de Kami. Lukt het jullie om ze te vinden? En te verleiden hun verhalen te delen?

Meer over de makers

Caprera is vooral bekend vanwege het openluchttheater, waar je iedere zomer kunt genieten van mooie concerten en (jeugd)voorstellingen. Maar lang niet iedereen weet dat er ook een prachtig natuurgebied ligt rondom het theater. Japanse Sprookjes is de eerste voorstelling die Caprera zelf produceert. Hiervoor bundelen ze de krachten met de Toneelmakerij en Toneelschuur Producties.

Jessie L’Herminez (1990) is als jonge maker verbonden aan Toneelschuur Producties en de Toneelmakerij. Ze volgt bij beide gezelschappen een meerjarig talentontwikkelingsproject. Bij Toneelschuur Producties maakte ze in 2021 Starring# 23: Sarah’s Partijtje, een podcast in de vorm van een herdenkingsdienst, vol bezinning, voordrachten, poëzie en zang. Ook tekende ze voor de tragisch-absurdistische klucht De Stoelen, naar het werk van Ionesco. In 2022 regisseert ze haar eerste voorstelling bij de Toneelmakerij, TM Amsterdam: Zorgvlied. Samen met negen jongeren en één clown maakt ze een uitvaart voor het ego.

When

Location

Contact

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

More information