De Jaren

Information

Eline Arbo maakt opnieuw theaterbewerking van een succesroman, ditmaal het met prijzen overladen De jaren van de Franse auteur Annie Ernaux. Vijf actrices vertellen samen het leven van één vrouw, die zich ontworstelt aan haar middenstandsmilieu en schrijfster wordt.

Aan de hand van foto’s, songs en nieuwsberichten vertelt ze in dit stuk over emancipatie, vrouw-zijn, klassenverschillen en individuele kansen. In losse scènes worden muzikale, vrolijke en melancholische herinneringen opgeroepen. Door één leven te volgen, zien we de wereld veranderen.

Voor regisseur Eline Arbo is De jaren droommateriaal: “Haar beelden roepen een gevoel van nostalgie op, maar tegelijkertijd ook schaamte en woede”. Na de veelgeprezen producties Weg met Eddy Bellegueule en Yerma maakt Arbo opnieuw een persoonlijke en politieke voorstelling.

Extra

Op donderdag 10 november is er om 19:45 uur een inleiding bij De jaren. Deze vindt plaats in onze bibliotheek en is gratis toegankelijk in combinatie met een voorstellingskaartje. Graag wel reserveren. In het bestelproces kun je na het bestellen van een voorstellingskaartje voor De jaren op 10 november, ook een kaartje voor de inleiding bijbestellen.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voorstelling! Kies bij het afrekenen van de voorstelling de optie ‘Onder 30’ voor het gereduceerde tarief.

When

Location

Contact

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

More information