Zoek
Sluit dit zoekvak.

DISCOVER

In Haarlem you can discover culture on the square meter and also for children there is much to do, see and learning.

You don't want to miss this

In Haarlem you can discover culture on the square meter, and there is also a lot for children to do, see and learn. Art treasures from the past, productions of today, building blocks of the future: you can discover them all here in a playful way. Look at your (own) city with different eyes, there is still so much to discover. You don't want to miss this!

From Dutch Masters to modern art, from arthouse film to children's theater, from pop concerts to urban history: those in need of inspiration, art and culture can certainly satisfy their hunger in Haarlem. Not only does Haarlem house the oldest museum in the Netherlands, the monumental city center is bustling with cultural hotspots, (art) history and creative initiatives.

culture in haarlem

the city bustles

Arts and Culture

Laat je verrassen door de rijke kunst en cultuur van Haarlem. Wordt het een museum, het theater of een wandeling langs historische monumenten?

De artistiekeziel van Haarlem
Haarlem is een paradijs voor kunstliefhebbers, met een breed scala aan musea, galeries en culturele evenementen. Laat je onderdompelen in het artistieke aanbod van de stad en aanschouw de wisselwerking tussen traditie en innovatie. Kunst en cultuur in Haarlem omarmen en vieren echt de geest van creativiteit. Hier is een glimp van wat deze betoverende stad te bieden heeft:

Eten En drinken

Zeg je Haarlem, dan zeg je culinair. Van sjiek dineren tot een snelle hap in een van de vele (eet)cafés. Of plof neer in een hippe koffiebar, proeflokaal of brouwerij.

Waar eet jij vandaag?
Of het nu maandag, woensdag of zaterdag is: in de Haarlemse horeca is het altijd gezellig. De meeste cafés en restaurants vind je rond de Grote Markt, aan de Oude Groenmarkt, het Klokhuisplein en de Riviervismarkt. Loop ook zeker even door de Lange Veerstraat en de Warmoesstraat als je trek hebt.

Overnight

Check hieronder de beschikbaarheid of lees verder voor meer inspiratie en tips voor jouw verblijf.

Populaire overnachtingen
Ontdek de unieke en charmante hotels van Haarlem voor een comfortabel verblijf met uitstekende service en gemakkelijke toegang tot de culturele, culinaire en retail mogelijkheden van de stad. Bekijk hieronder onze topkeuzes voor Haarlemse hotels en plan jouw perfecte verblijf in deze bruisende stad!

Sightseeing

Om je op weg te helpen hebben we
een overzicht gemaakt van de top 10
Haarlemse bezienswaardigheden.

Dit wil je écht niet missen
Haarlem kent veel bezienswaardigheden. Om je alvast op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de top 10 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Haarlem. Plan je bezoek vooraf via Haarlem Tickets.

Wat te doen?

In een stad met zo veel geschiedenis
kom je ogen tekort.

Ontdek Haarlem
Ontdek de middeleeuwse kerken, bezoek de imposante architectuur, bewonder beroemde musea en andere bezienswaardigheden. Afgewisseld met verscholen hofjes, pittoreske winkelstraten, bijzondere cafés en monumentale pleinen vol gezellige terrassen.

Shopping

Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maat het shoppen hier zo leuk.

Van vintage tot fashion
Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maat het shoppen hier zo leuk.

Sustainable

Haarlem is dé stad voor een duurzame
stedentrip met steeds meer
duurzame bedrijven en initiatieven.

Een duurzame stedentrip
Haarlem is de stad voor een duurzame stedentrip. Er ontstaan steeds meer duurzame bedrijven en initiatieven in de stad. Je reist er eenvoudig heen met het openbaar vervoer, de treinverbindingen zijn uitstekend en je hebt overal de keuze om voor milieuvriendelijke activiteiten te gaan.

Welcome to Haarlem

Menu

Menu

Today

Tomorrow

This week

This weekend

This month