Dwalen met verhalen

‘Haarlem licht op, Dwalen met Verhalen’ zal
zorgen voor een unieke beleving, waarbij de
geschiedenis van Haarlem zich zal herbeleven.

Verborgen
verhalen

Haarlem heeft een rijke binnenstad als het gaat om gezinnen met kinderen die er graag op uit trekken. We vertellen ze fantasievolle verhalen en maken ze graag bekend met de oude stad Haarlem. Maar zijn deze oude verhalen van Haarlem nog wel bekend bij de jongere generatie? Middels het recyclen van deze oude verhalen naar hedendaagse gebeurtenissen, laten we jong en oud verrassen met de ‘Verborgen Verhalen’.

Van begin december 2022 t/m februari 2023, kan er gedwaald worden langs een sfeervolle route. Mooi om te vermelden is dat de objecten van gerecyclede materialen zijn gemaakt, daarnaast is het een duurzame investering met de intentie voor meerdere jaren. Hierbij wordt ingezet op herhaalbezoek en het aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoek van buiten de regio.

Dwalen met verhalen

Ontdek de nieuwe legendes

De reuzenvoet van Mercurius

“Over een standbeeld dat vrij wilde zijn, maar zijn voet verloor.” Locatie: Spaarne (ter hoogte van Coffeespot) Mercurius was een groot bronzen standbeeld dat bovenop Teylers Museum stond. Stokstijf stond hij daar, dag en nacht.

De zeemeermin die liever riviermeermin wilde zijn

Er was eens, lang geleden, een avontuurlijke zeemeermin. Ze hing wat rond bij de vissen en de krabben, maar verder verveelde ze zich. Op een dag sprak een paling haar aan.

De kletsende heks uit Haarlem

“Luiden de Damiaatjes, dan komt de heks weer met haar praatjes.” Als je ‘s avonds niet kunt slapen, luister dan eens naar de Damiaatjes. Dat zijn de klokjes die in de Grote of St.-Bavokerk hangen. Iedere avond tussen negen en half tien hoor je ze klingelen.

Een krokodil zonder tanden

Onder de brug van het Spaarne daar lag een krokodil Ik wou erop gaan varen toen beet ‘ie in mijn bil Au au au Mijn hele bil was blauw
Ontdek de vele verborgen plekken en rijke historie

Menu

Selecteer taal:

Nederlands

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand