Duurzaamheid in Haarlem

Haarlem is dé stad voor een duurzame stedentrip met steeds meer duurzame bedrijven en initiatieven.

  Kies

Duurzaamheid in Haarlem

Haarlem is dé stad voor een duurzame stedentrip met steeds meer duurzame bedrijven en initiatieven.

Een duurzame stedentrip

Haarlem is dé stad voor een duurzame stedentrip. Er ontstaan steeds meer duurzame bedrijven en initiatieven in de stad. Je reist er eenvoudig heen met het openbaar vervoer; de treinverbindingen zijn uitstekend. Overal heb je de keuze om voor milieuactiviteiten te gaan.

BeSolar

In onze BeSolar Store in Haarlem vind je meer dan alleen zonnepanelen.

Bellamy Gallery

Al onze producten blinken uit in eenvoud, ademen kwaliteit en sluiten perfect aan op de mode van nu.

Proeflokaal in den Uiver

In den Uiver is ontstaan toen in 1981 een ex-KLM-purser de voormalige vishandel heeft ingericht als Proeflokaal en vernoemd naar de legendarische DC-2 “De Uiver” (Ooievaar).

Sûr Atelier

‘Stylish, Social & Sustainable’

Kweekcafé

Kweekcafé is de PLEK voor jong en oud, voor Haarlem en regio, voor innovators, makers en inspirators.

By Lima

Bij Lima kun je langskomen voor ontbijt, lunch of borrel. We hebben sinds kort ook een kleine avondkaart! If you can’t stay? Take us away! Alles is ook TO GO mee te nemen.

Paragons

Bij Paragons draait het om kwaliteit en duurzaamheid! Shop in de Kleine Houtstraat 60 de mooiste nieuwe en vintage dames en heren designerstukken.

Van der Valk Hotel Haarlem

Gesitueerd op loopafstand van de historische binnenstad, maakt Hotel Haarlem de ideale basis voor een verblijf.

Bar Boef

Welkom in Stadscafé Bar Boef. Dé huiskamer van Haarlem. Een ongedwongen hang-out waar je je thuis voelt. Een huiskamer-concept met een hoge kwaliteit van eten en drinken.

Foof

Dames- en kinderkleding. Bij FOOF drink je koffie, kan je werken, vind je te gekke (woon)accessoires en kom je ontbijten of langs voor de lunch.

Duurzame initiatieven

Haarlem bruist van de innovatiekracht en energie op het vlak van duurzaamheid. Horecazaken en winkels hebben dagelijks te maken voedselverspilling, afval en verpakkingsmateriaal. Om samenwerking te stimuleren is er als onderdeel van het Haarlems klimaatakkoord een koplopersgroep opgericht om deze duurzame initiatieven samen te brengen.

Koplopers

Kweekcafé

Kweekcafé is de PLEK voor jong en oud, voor Haarlem en regio, voor innovators, makers en inspirators.

By Lima

Bij Lima kun je langskomen voor ontbijt, lunch of borrel. We hebben sinds kort ook een kleine avondkaart! If you can’t stay? Take us away! Alles is ook TO GO mee te nemen.

Dille & Kamille

Dille & Kamille is typisch zo’n winkel vol lekkere hebbedingen met een origineel verhaal. Je vindt er 1001 handige keukenhulpjes of andere spulletjes voor huis, tuin en keuken. Voor jezelf of om cadeau te geven aan een ander.

Woord en Daad Kringloopwinkel & Het Open koffie huis

Voel je verbonden

Kinderwinkel Juffrouw Slak

Verrassend, vrolijk en verantwoord is Juffrouw Slak! De eerlijke kinderwinkel in Haarlem, waar alle producten een achtergrond van fair trade, biologisch en/of duurzaam hebben.

Via Tab

Via Tab is een tweedehands merkkleding zaak die inspeelt op de trend van nu. De merken waar je bij Via Tab aan moet denken zijn: Pauw / Filippa K / Denham / Gucci / Valentino / Drykorn / Tommy Hilfiger / Burberry’s / Cavallaro

BrandMission

Winkelen bij BrandMission is een feest voor iedere (duurzame) mode liefhebber. Deze creatieve winkel hangt vol met mooie en hippe mode & lifestyle merken.

Conceptstore NYHAVN

Op zoek naar leuke duurzame fairtrade producten? Bij Conceptstore NYHAVN in de Koningstraat slaag je gegarandeerd.

WAAR Haarlem

WAAR is bij uitstek de cadeauwinkel voor bijzondere duurzame producten. De productgroepen die WAAR voert variëren van woonaccessoires en sieraden tot food en boeken.

Anne&Max

Op het terras van Anne&Max aan de Grote Markt geniet je in de zon met een cappuccino van voorbijkomende mensen.

Milieuvriendelijk transport

Je kunt Haarlem en omgeving gemakkelijk op een milieuvriendelijke manier bereiken. In de binnenstad zijn alle voorzieningen op loopafstand. Haarlem heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden. Je kunt fietsen huren. Elektrische voertuigen kunnen gemakkelijk worden opgeladen op verschillende openbare laadpunten. Een andere manier om de omgeving te verkennen is via een deelscooter. Deze zijn door de hele stad verspreid en heel toegankelijk. Daarnaast is het openbaar vervoer in Haarlem goed geregeld. Plan je reis via 9292.

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand