Doen

In een stad met zo veel geschiedenis kom je ogen tekort.

  Zoveel te

Doen

In een stad met zo veel geschiedenis kom je ogen tekort.

Ontdek Haarlem

In Haarlem is veel te beleven. De stad bruist van activiteiten. Bewonder beroemde musea, bezoek tentoonstellingen, geniet van muziekoptredens of bekijk de mooiste films. Om het gemakkelijk te maken, staan alle geplande activiteiten in de uitagenda.

André Rieu’s White Christmas

Voor veel mensen is Kerst de mooiste tijd van het jaar. Dit jaar begint de kerstvreugde al vroeg met de bioscoopspecial André Rieu’s White Christmas. Het wordt een feest om nooit te vergeten.

Le Pot-Au-Feu

Zintuigelijke film van regisseur Trần Anh Hùng die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoit Magimel). Geïnspireerd door een roman uit 1924, verkent de film de wereld van de Franse gastronomie in 1885.

Love Actually

Ter ere van het 20-jarig jubileum keert Love Actually terug naar het grote doek! De film, die voor het eerst werd uitgebracht tijdens de feestdagen van 2003, werd een grote wereldwijde hit en is twintig jaar na de release een geliefde, moderne kerstklassieker.

Ghost Box

Het grensverleggende theatergezelschap Duda Paiva’s presenteert met de dansvoorstelling Ghost box een spannende mix aan verschillende stijlen. Met een vleugje hiphop, sculpturen van schuimrubber, technologie en een stiekeme flirt met het cyberpunk-genre.

Sterrengala Haarlem, het meest culinaire benefiet gala van Nederland voor SOS Kinderdorpen

De jubileum uitvoering van het Sterrengala Haarlem vindt voor de 5e keer plaats in de Phil Haarlem. Alle opbrengsten gaan wederom naar SOS Kinderdorpen.

Chosen Family Show-ho-ho

Hang de kerstballen dit jaar in als oorbel of draag de piek als een kroontje. Ditmaal beginnen we het nieuwe jaar af op een heerlijk onconventionele wijze. Deze januari staat een geheel nieuwe traditie op het menu.

Cabal + Viscera + Vexed + Lifesick

Exclusieve NL show tijdens de Great Decay Europe Tour

Album Luistersessies

Tijdens de Album Luistersessies presenteert singer-songwriter Joshua Aaron zijn nieuwste album aan het publiek. Tussendoor vertelt hij over het tot stand komen van het album en andere verhalen.

Kerstcircus Haarlem

Het Kerstcircus Haarlem is al bijna 30 jaar het allergrootste en niet meer weg te denken winterevenement in Kennemerland en wijde omgeving.

Expat Cinema: Wings of Desire (Der Himmel über Berlin)

Digital 4K restoration of Wim Wenders’ ode to life, death and Berlin

Musea

Van de Gouden Eeuw tot hedendaagse kunst. In Haarlem barst het van de musea en galeries. Wist je dat in Haarlem het oudste museum van Nederland vindt? Laat je verrassen door de mooiste kunstwerken en bijzonderste verhalen.
Niet voor niets is Haarlem meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van het land. Het centrum is compact en je vindt er een mooie mix van grote warenhuizen, kleine boetieks en unieke speciaalzaken. Vanaf de Grote Markt lopen in drie richtingen de winkelstraten: de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. Even uit de drukte, op zoek naar bijzondere winkelconcepten? Wandel dan door de Gouden Straatjes, zeven pittoreske zijstraten van de Grote Markt.

Winkelen

Frans Hals Museum (Groot Heiligland)

Aan het Groot Heiligland ligt het 17de-eeuwse oudemannenhuis met sfeervolle museumzalen, intieme regentenkamers, een 18de-eeuws poppenhuis en een prachtige binnentuin.

Kerstmarkt Haarlem

Teylers Hofje

Het Teylers Hofje is gesticht in 1787 uit nalatenschap van Pieter Teyler van der Hulst.

B&B Hotel Malts

Midden in het centrum van het bruisende Haarlem bevindt zich het intieme B&B Hotel Malts. Het prachtige pand in de Zijlstraat is een officieel rijksmonument met veel originele elementen. Het historische Haarlem ligt hier letterlijk aan uw voeten.

Hart Haarlem

Laat je passie en talent tot bloei komen bij Hart! Hun monumentale pand biedt fijne cursus- en vergaderruimtes. Daarnaast kun je bij hun terecht voor een grote diversiteit aan cursussen voor jong en oud.

Wilhelminakerk Haarlem

Onder de imposante historische Haarlemse kerken neemt de Wilhelminakerk maar een bescheiden plaats in. Gebouwd (architect: Arie de Maaker) vlak na de eerste Wereldoorlog, heeft het gebouw geen “geschiedkundige waarde”.

Hodshon Huis

Dit statige pand aan het Spaarne werd in 1794 gebouwd in opdracht van de rijke Keetje Hodshon naar ontwerp van de Amsterdamse stadsbouwmeester Abraham van der Hart.

Librije

Oorspronkelijk stond op de plaats van het Haarlemse stadhuis een jachtslot van de graven van Holland. Aangrenzend bevond zich een dominicanenklooster. De Librije was in gebruik als sacristie en bibliotheek van de kloosterkerk.

Haarlemmer Kweektuin / Huis ter Kleef

In een kindrijke buurt in Haarlem Noord ligt de Haarlemmer Kweektuin, een 4,2 hectare tellende terrein dat jaarlijks wordt bezocht door 50.000 bezoekers.

Kerk Evangelische Broedergemeente v. 1876

De zaalkerk van de Evangelische Broedergemeente of Hernhuttergemeenschap is in 1876 gebouwd naar ontwerp van D.E.L. van den Arend. De voorgevel is in eclectische stijl met rondboogvensters in zware omlijstingen en een gevelbekroning met kruisbloem.

Culinair

Of het nu maandag, woensdag of zaterdag is: in de Haarlemse horeca is het altijd gezellig. De meeste cafés en restaurants vind je rond de Grote Markt, aan de Oude Groenmarkt, het Klokhuisplein en de Riviervismarkt. Loop ook zeker even door de Lange Veerstraat en de Warmoesstraat als je trek hebt.

Veelgestelde vragen

Via Haarlem Tickets bestel je tickets voor verschillende activiteiten in de stad. Zo boek je een museumbezoek, een rondvaart of een rit met het openbaar vervoer.

De top 10 bezienswaardigheden staan hier op een rijtje.

Zeker. De VVV organiseert stadswandelingen met gids. Ook zijn er routes uitgestippeld die je zelfstandig kunt bewandelen. Dit is een leuke manier om de stad te ontdekken.

Reserveer je
overnachting

Sinds het voorjaar van 2023 kun je ook je hotel of B&B in Haarlem boeken via Moonback. Via deze eerlijke boekingssite krijg je geen gemanipuleerde zoekresultaten te zien en ontdek je direct wat er in de omgeving van je hotel te doen is. Waar blijf jij vannacht slapen? 

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand