Doen

In een stad met zo veel geschiedenis kom je ogen tekort.

  Zoveel te

Doen

In een stad met zo veel geschiedenis kom je ogen tekort.

Ontdek Haarlem

In Haarlem is veel te beleven. De stad bruist van activiteiten. Bewonder beroemde musea, bezoek tentoonstellingen, geniet van muziekoptredens of bekijk de mooiste films. Om het gemakkelijk te maken, staan alle geplande activiteiten in de uitagenda.

Smoke Sauna Sisterhood

Een visueel verbluffende film over vrouwelijkheid en solidariteit met de helende kracht van een saunaritueel.

Love Actually

Ter ere van het 20-jarig jubileum keert Love Actually terug naar het grote doek! De film, die voor het eerst werd uitgebracht tijdens de feestdagen van 2003, werd een grote wereldwijde hit en is twintig jaar na de release een geliefde, moderne kerstklassieker.

The Previous Owner

In een nabije toekomst wordt het brein van een stervende man succesvol geüpload naar een jong lichaam. Als blijkt dat er nog steeds iets van de geest van de vorige eigenaar aanwezig is in het lichaam, ontstaat er een strijd tussen dans en tekst met als inzet het nieuw gecreëerde wezen.

Orlando

‘I’m sick to death of this particular self. I want another.’ Orlando is de fictieve biografie van een personage dat drie eeuwen leeft en in die tijd voortdurend verandert van omgeving, sociale klasse, rol en identiteit.

Mizzelto

Mizzelto is een Utrechts kerstkoor met 20 leden.

Ghost Box

Het grensverleggende theatergezelschap Duda Paiva’s presenteert met de jeugdtheatervoorstelling Ghost box een spannende mix aan verschillende stijlen. Met een vleugje hiphop, sculpturen van schuimrubber, technologie en een stiekeme flirt met het cyberpunk-genre.

Chosen Family Show-ho-ho

Hang de kerstballen dit jaar in als oorbel of draag de piek als een kroontje. Ditmaal beginnen we het nieuwe jaar af op een heerlijk onconventionele wijze. Deze januari staat een geheel nieuwe traditie op het menu.

Singin’ in the Rain

Wanneer de geluidsfilm zijn intrede doet, blijkt dat Lina Lamont, de verwaande diva van de stomme film, een onaangename stem heeft. Spraaklessen helpen niet. Don Lockwood’s beste vriend Cosmo komt op het idee om een andere vrouw de teksten te laten inlezen en zingen, terwijl Linda gewoon maar moet ‘lippen’. Die andere stem hoort toe aan de charmante revuezangeres Kathy Shelden, op wie Don al snel verliefd wordt.

Het Orkest van de Beverwijkse Harmonie Kapel

Het Orkest van de Beverwijkse Harmonie Kapel is een gezellig orkest van meer dan 35 enthousiaste personen o.l.v. onze dirigent Louis de Blieck.

Avondwake

Op dinsdagavond 28 november vindt er op initiatief van theatermakers Liesbeth Coltof en Muriël Besemer een bijzondere bijeenkomst plaats. Een avondwake waar aandacht wordt gevraagd voor de burgerslachtoffers in Palestina en Israël. Deze avond is onderdeel van een landelijk initiatief dat als estafette van theater naar theater reist en oproept tot een staakt het vuren. Voor vrede en solidariteit.

Musea

Van de Gouden Eeuw tot hedendaagse kunst. In Haarlem barst het van de musea en galeries. Wist je dat in Haarlem het oudste museum van Nederland vindt? Laat je verrassen door de mooiste kunstwerken en bijzonderste verhalen.
Niet voor niets is Haarlem meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van het land. Het centrum is compact en je vindt er een mooie mix van grote warenhuizen, kleine boetieks en unieke speciaalzaken. Vanaf de Grote Markt lopen in drie richtingen de winkelstraten: de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. Even uit de drukte, op zoek naar bijzondere winkelconcepten? Wandel dan door de Gouden Straatjes, zeven pittoreske zijstraten van de Grote Markt.

Winkelen

Kerstmarkt Haarlem

Teylers Hofje

Het Teylers Hofje is gesticht in 1787 uit nalatenschap van Pieter Teyler van der Hulst.

Stichting Volkssterrenwacht Copernicus

De Stichting Volkssterrenwacht Copernicus is in 1974 opgericht met het doel sterrenkunde en aanverwante wetenschappen te populariseren.

Borrelboot Haarlem

Huur een van onze luxe sloepen met schipper vanaf 100 euro per uur. Onze boottocht door Haarlem is uitermate geschikt om samen met vrienden, collega’s, familie of relaties te genieten van de mooie stad Haarlem.

Frans Hals Museum (Groot Heiligland)

Aan het Groot Heiligland ligt het 17de-eeuwse oudemannenhuis met sfeervolle museumzalen, intieme regentenkamers, een 18de-eeuws poppenhuis en een prachtige binnentuin.

Revive Haarlem

Revive Haarlem is een koop-, verkoop- en inruil shop die vintage & tweedehands kleding, accessoires en schoenen rechtstreeks van de lokale gemeenschap koopt, wat betekent dat je zowel duurzaam als stijlvol kunt zijn terwijl je geld krijgt of een waardebon voor een nieuwe garderobe.

Kerk Evangelische Broedergemeente v. 1876

De zaalkerk van de Evangelische Broedergemeente of Hernhuttergemeenschap is in 1876 gebouwd naar ontwerp van D.E.L. van den Arend. De voorgevel is in eclectische stijl met rondboogvensters in zware omlijstingen en een gevelbekroning met kruisbloem.

Remonstrantse Kerk

In 1640 kregen de Remonstranten in Haarlem een eigen kerkgebouw tussen de Helmbrekerstreeg en de Burchtgravinnesteeg.

Waalse Kerk

De Waalse Kerk te Haarlem en elders in Nederland is van oorsprong een vluchtelingenkerk. Zij ontstond toen in de 16e en 17e eeuw Franstalige vluchtelingen uit België en Noord-Frankrijk zich in Nederland gingen vestigen.

Hodshon Huis

Dit statige pand aan het Spaarne werd in 1794 gebouwd in opdracht van de rijke Keetje Hodshon naar ontwerp van de Amsterdamse stadsbouwmeester Abraham van der Hart.

Culinair

Of het nu maandag, woensdag of zaterdag is: in de Haarlemse horeca is het altijd gezellig. De meeste cafés en restaurants vind je rond de Grote Markt, aan de Oude Groenmarkt, het Klokhuisplein en de Riviervismarkt. Loop ook zeker even door de Lange Veerstraat en de Warmoesstraat als je trek hebt.

Veelgestelde vragen

Via Haarlem Tickets bestel je tickets voor verschillende activiteiten in de stad. Zo boek je een museumbezoek, een rondvaart of een rit met het openbaar vervoer.

De top 10 bezienswaardigheden staan hier op een rijtje.

Zeker. De VVV organiseert stadswandelingen met gids. Ook zijn er routes uitgestippeld die je zelfstandig kunt bewandelen. Dit is een leuke manier om de stad te ontdekken.

Reserveer je
overnachting

Sinds het voorjaar van 2023 kun je ook je hotel of B&B in Haarlem boeken via Moonback. Via deze eerlijke boekingssite krijg je geen gemanipuleerde zoekresultaten te zien en ontdek je direct wat er in de omgeving van je hotel te doen is. Waar blijf jij vannacht slapen? 

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand