Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Burning

Information

De zesde film in deze reeks rond het thema 'friends and family ties' gebaseerd op Squid Game aflevering #6, is een diep meeslepende moderne film-noir geïnspireerd op een kort verhaal van Haruki Murakami.

De jongvolwassen uitzendkracht Jong-su stuit in Seoul op Hae-mi, een assertief promotiemeisje uit het boerendorp van zijn jeugd, en wordt verliefd. Maar als Hae-mi terugkeert van een buitenlandtrip, heeft ze opeens de enigmatische, Porsche-rijdende Ben aan haar zijde. Die zegt slechts uit te zijn op vermaak. Beetje bij beetje fileert Lee Chang-dong (Poetry, Secret Sunshine) de kille berekening die schuilgaat onder de huidige consumptiemaatschappij. Burning is alledaagse, poëtische horror bij daglicht, zonder schrikeffecten. Winnaar van de Fipresci Prijs in Cannes.

Inleiding

Voorafgaand aan de film vindt een inleiding plaats door Hyeisoo Kim. Hyeisoo is gespecialiseerd in kritische rassentheorie en feminisme in Oost-Aziatische post koloniale context. De afgelopen vijf jaar is ze vrijwilliger bij Filmhuis Cavia als programmeur en host.

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325