Het Debuut
Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Het Debuut

Kontakt

Adresse:
Lange Begijnestraat 9
2011 HH HAARLEM
Route planen

Information

Nieuw theatertalent in een avondvullende blind date

Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia! Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma met drie korte voorstellingen en een film.

De selectie ging dit jaar door de pandemie noodgedwongen anders dan anders. Afstuderende theatermakers hadden geen live maar veelal online presentaties van hun eindvoorstellingen. Dus bekeek de Debuut-jury talloze livestreams en registratie van de afgelopen twee jaar om uiteindelijk tot een keuze te komen. 

Annihilation , I reduce to nothing  door Aleksej Ovsiannikov

Hoe kun je afstand nemen van jezelf, je ego, en opgaan in de ruimte totdat je er helemaal in verdwijnt? Wat blijft er over als de mens afwezig is? Aleksej onderzoekt hoe het lichaam zich terugtrekt.

concept en spel Aleksej Ovsiannikov | techniek, geluid ism Hessel Hilgersom begeleider Francesca Lazzeri 
 

Flying High door Eva Van Kleef en Maria Marbus

Een vriendengroep worstelt met de paradox van onze hedendaagse prestatie- en concurrentiemaatschappij. Het is eng om uitzonderlijk te zijn, maar ook eng als anderen uitzonderlijker zijn dan jij. Krampachtig blijft de groep bij elkaar. Tot een van de vrienden wil uitblinken en het hogerop zoekt. Hij wil vliegen.

regie Eva van Kleef | tekst Eva van Kleef en Maria Marbus | spel Bob Ott, Jelmer de Groot, Maria Marbus, Valentijn de Jonge kostuum en scenografie Sara Schoon 
muziek Thijs Bremmers tekstbegeleiding Rik van den Bos 
 

actually... let's forget about me door Charlotte Gillain 

Een vrouw, alleen in haar slaapkamer. Onzeker over wie ze is en wat ze zal worden. Ze filmt zichzelf. In een poging haar zoektocht vast te leggen zien wij haar constant veranderen. Ze daagt ons uit om mee te gaan in een realiteit waar iedereen iedereen zou kunnen zijn.

actually…let’s forget about me is een interdisciplinair videowerk, ontstaan uit een kruisbestuiving tussen mime en kunstmatige intelligentie. Het gebruik van deepfake software versterkt het thema: in hoeverre zijn wij eigenaar van onze eigen identiteit. 

concept, tekst en spel Charlotte Gillain geluid Robbi Meertens | kunstmatige intelligentie Arran Lyon | camera Annika Wallis, Lisa Eronini | regie Ruth Borg 
 

SKIN  door Jim Buskens & Manouk Pluis

In SKIN bewegen performers Manouk Pluis en Jim Buskens om elkaar heen in een poging  één genderneutraal lichaam te vormen. Langzaam vervagen de grenzen, ze verstrengelen tot één geheel waarin je niet meer ziet welk lichaamsdeel van wie is. 

concept Jim Buskens, Manouk Pluis | performance Jim Buskens, Manouk Pluis | tekst Kae Tempest  | coaching Roshanak Morrowatian | dramaturgisch advies Lara van Lookeren muziek Mina Caputo
 

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack