img15278_orig.jpg

Hannes Minnaar

Information

Met Hannes Minnaar keert een vertrouwde en bejubelde pianist terug in Haarlem, een die ook als organist doorkneed is in Bach.

Hier komt de prijswinnaar van de Koningin Elisabeth Wedstrijd 2010 laten horen hoe Bach een langzaam zangerig thema uitwerkt in maar liefst dertig verschillende gedaanten. Dat zijn de betoverende ‘Goldberg Variaties’, de Bijbel van de pianoliteratuur. Verder laat hij horen hoe pianisten uit de negentiende en twintigste eeuw Bach eerden door zijn muziek te bewerken en van hun ‘artistiek commentaar’ te voorzien.

Programma
J.S. Bach - Goldberg Variaties
Bach/Busoni - Ich ruf' zu dir, Herr Jesu Christ BWV 639
Bach/Liszt - Weinen, klagen, sorgen, zagen naar J.S. Bach
Bach/Williams - Ach bleib' bei uns, Herr Jesu Christ BWV 254/649
Bach/Bauer - Die Seele ruht in Jesu Händen BWV 129
Bach/Kabalevski - Toccata en fuga BWV 538

Goed om te weten

  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe
  • Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen
  • Napraten onder het genot van een heerlijke borrelplank? Bestel samen met uw kaarten de Borrelplank
  • Scholieren en studenten voor € 12,50: Lees de voorwaarden
  • Website: Hannes Minnaar


Inleiding door Philip Ruitenberg

19.15 uur | gratis, wel reserveren
Meer horen en ervaren tijdens het concert? Musicoloog Philip Ruitenberg gaat in op de muziek en belicht achtergronden van de concertprogramma’s. Het worden levendige inleidingen met (historische) beelden en klinkende muziekfragmenten. “Je beleeft meer als je weet wat je hoort” luidt zijn credo. U kunt de gratis inleiding reserveren tijdens het bestellen van uw kaarten. De deur van het gebouw gaat een half uur voor aanvang open.

English

The winner of the Queen Elisabeth Competition 2010 will demonstrate how Bach worked out a slow, sing-song theme in no less than thirty variations. These are the enchanting ‘Goldberg Variations’: the Bible of piano literature. He will also show us how pianists in the nineteenth and twentieth centuries paid homage to Bach by adapting his music, providing own their ‘artistic commentary’.

Wann

  • Freitag, 26. November 2021von 20:15 bis 22:15

Hotspot