Apocalyps

Information

Over het loslaten van alles wat je hebt en kent

Regisseur Nita Kersten (o.a. Sir Duke / Orkater) neemt je mee in het leven van twee jonge vrouwen in de toekomst. Ze vertelt het verhaal van twee zussen die zich in hun ouderlijk huis terugtrekken, terwijl buiten de wereld steeds meer in verval raakt. In de afgelegen woning zijn ze overgeleverd aan elkaar, een voorraadkast met eten en het wachten op betere tijden. In een vacuüm van tijd, familieherinneringen en verloren toekomstplannen, zoeken de zussen grip op hun nieuwe bestaan. Wie of wat ben je nog zonder buitenwereld en zonder idee van wat komen gaat?

Apocalyps is een sferische mozaïek voorstelling over de impact van een onzekere toekomst. Er is een klimaatcrisis, er is een pandemie, en polarisatie groeit. Wat betekent het om hiermee om te gaan? Wat doet het met onze blik op onszelf, vorige en toekomstige generaties?

TRY OUTS IN HAARLEM ALTIJD € 12,50

De makers van Apocalyps zijn met elkaar in gesprek gegaan over hun eigen apocalyps. Bekijk hieronder de gesprekken met de makers van Apocalyps

Gesprek 1 Nita Kersten en Freek Vielen
Gesprek 2 ‘Ntianu Stuger en Diewertje Dir
Gesprek 3 Shishani en Freek Vielen
Gesprek 4 Mauro Casarini Winston Brandon

Spoken word artiest Mike Warners omlijste de voorstelling in een krachtig gedicht

Bekijk hier zijn gedicht


Social impact project

Wat geeft jou de kracht om door te gaan? Deze vraag staat centraal in Apocalyps en daarom maakt podcastmaker en community builder Winston Brandon, in samenwerking met Toneelschuur Producties, de serie Krachtgevers. In deze serie portretteert hij Haarlemmers die elk te maken kregen met hun eigen apocalyps. Een diverse groep mensen met elk hun eigen geschiedenis, verdriet, dromen en ambities. Het resultaat is een uiteenlopende serie met video- en audioportretten over wat deze mensen de kracht geeft om door te gaan.

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar de voor­stel­ling op donderdag 2 juni. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Wann

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325