Klim naar het Licht in Haarlem
Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Klim naar het licht

Kontakt

Adresse:
Leidsevaart 146
2014 HE HAARLEM
Route planen

Information

De omvangrijke restauratie van de kathedraal is bijna voltooid en hij is mooier dan ooit! Om dit te vieren kan je dit jaar t/m 27 oktober op bijna 60 meter hoogte via een spectaculaire brug van toren naar toren.

Je kunt beide torens van de tussen 1895 en 1930 gebouwde kathedraal van binnenuit beklimmen. Deze torens worden op bijna 60 meter hoogte door middel van een, tevens als uitzichtpunt fungerende loopbrug, met elkaar verbonden. De toren- en gewelventocht voert ook langs tal van culturele schatten in de kerk en leidt onder meer naar de binnengalerij in de koepel, de zolders en klokken in de torens. Onderweg kun je desgewenst even op adem komen in een rustruimte met zitzakken en ontspannende muziek. Er worden ook audiovisuele presentaties over de architectuur en de kunstschatten van de kerk getoond. 

De door architect Jos Cuypers ontworpen kathedrale basiliek aan de Leidsevaart in Haarlem wordt vaak omschreven als een verborgen (kunst)schat. Mede omdat aan het interieur is meegewerkt door een groot aantal vooraanstaande kunstenaars onder wie beeldhouwer Mari Andriessen en de schilders Jan Toorop en Han Bijvoet. Ook van eigentijdse kunstenaars als Jan Dibbets (glas- in loodramen middenschip), Marc Mulders (glaspanelen in de doopkapel) en Gijs Frieling (glasmozaïek in de kooromgang bij de sacramentskapel) is werk te zien.

Entreetickets zijn zowel online, als bij VVV Haarlem (Grote Markt 2) en aan de kassa te koop.

Hotspot

Schau es dir schon einmal an