Digitale wandeling: wandel mee met middeleeuwse Haarlemmers

Information

Leuk voor jong en oud. Wandel mee met middeleeuwse Haarlemmers, geheel coronaproof!

Ter gelegenheid van de 775e verjaardag van Haarlem heeft het Archeologisch Museum Haarlem een digitale wandeling gemaakt die iedereen in eigen tijd in een bescheiden gezelschap kan wandelen.

Op de route langs tien historische locaties in het centrum van Haarlem ontmoet je Haarlemmers uit de middeleeuwen. Zij vertellen allemaal in een kort filmpje een verhaal over hun leven in die tijd. Op deze manier ontmoet je bijvoorbeeld Cornelis van Haarlem, de schilder Geertgen tot St. Jans, Geertje de vrouw van de Haarlemse Beekmeester of Maria van Cats, de vrouw van de vermoorde schout Claes van Ruyven. Met een introductie én kijkje in het stadhuis door onze eigen hedendaagse stadsbestuurder, burgemeester Jos Wienen.

Hoe het werkt:
De wandeling is vanaf 23 november te downloaden als aparte route in de izi.TRAVEL-app. Deze app is gratis te downloaden in de Appstore of Google Playstore. Zoek in de app op: Haarlem 775 stadsrechten om deze wandeling te vinden.

Met dank aan:
De verhalen worden verteld door gidsen en vertellers van het Gilde Haarlem, de Historische Vereniging Haerlem en Monique Veelenturf. De films zijn gemaakt en geregisseerd door de Haarlemse regisseur Jos Maathof. Met afbeeldingen van Bureau Archeologie Haarlem en het NH Archief.

Wann

  • Täglich

Preise

  • Gratis

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325