La Despedida

Information

Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom met La Despedida een hedendaags requiem. Een samensmelting van explosieve dans, emotionele tekst en stuwende live muziek rond het thema afscheid nemen.

Een voorstelling over het eindige en oneindige. Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden. Over de kracht van de geest die het overneemt als het lichaam het opgeeft. Over licht, liefde en loslaten. Een nieuw begin.

La Despedida is de tweede voorstelling van het nieuwe dansgezelschap LAVA Collective. Oprichtster Patricia van Deutekom studeerde in 2005 af als danser aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Jens van Daele (1972-2020). In de loop der jaren groeide Van Deutekom uit tot vaste danseres van zijn gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges. Ze trad op in meer dan 20 nationale en internationale producties van Van Daele en fungeerde als co-choreograaf en repetitor.

In april 2021 richtte Van Deutekom Stichting LAVA op. LAVA is een eerbetoon aan Jens van Daele en zijn artistieke erfgoed. Met haar inspirerende visie en drive, en de ongelooflijke nalatenschap van Van Daele, gaat Van Deutekom zelfstandig verder met het creëren van (theater)dansvoorstellingen en het ontwikkelen van haar unieke stijl en artistieke signatuur als maker.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voorstelling! Kies bij het afrekenen van de voorstelling de optie ‘Onder 30’ voor het gereduceerde tarief.

Wann

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325